00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה חמה

שבועות או לא שבועות, אני אוהבת עוגות גבינה!  לצערי (ואולי דוקא למזלי) אני כמעט היחידה בבית שאוהבת אותן. לכן אני מכינה עוגת גבינה, רק לעתים רחוקות, בארועים מיוחדים וכאשר יש בסביבה אורחים נוספים ששותפים לאהבה שלי. wink  השבוע מרוב תמונות ודיבורים על גבינות, פשטידות ועוגות גבינה. החלטתי להזמין קצת אורחים. והנה כבר יצרתי לעצמי ארוע מיוחד, המחייב הכנת עוגת גבינה indecision. והפעם בהתאם למצב הרוח הנוסטלגי שלי, הכנתי עוגת גבינה חמה. אתם זוכרים? זו שהייתה אורחת כבוד בכל ארוחות הבוקר של המלונות בארץ. להוסיף לה מעט סירופ מייפל מעלה. או סירופ שוקולד אם אתם מתעקשים... והנה לכם סיבה למסיבה surprise

 

 

 

 

* מתאים לתבנית 20X 25 

את העוגה אפשר להכין באופן ידני ואין בהכרח צורך במיקסר. מי שרוצה בכל זאת להשתמש במיקסר רצוי לעשות זאת עם וו הגיטרה ולא לערבב יותר מידי)

 

המצרכים:

  • 1 ק"ג גבינה לבנה (5% או 9% לבחירתכם)

  • 1 גביע יוגורט (200 מל')

  • 1 כוס סוכר (200 גר')

  • 5 ביצים

  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

  • 1/2 כוס קורנפלור (70 גר')

  • 1 כפית תמצית וניל

  • גרידת לימון מלימון אחד

 

 

  1. חממו את תנור האפיה לחום נמוך של כ -160-150 מע'

  2. ערבבו יחד את הגבינה, היוגורט, הסוכר,תמצית הוניל וגרידת הלימון. 

  3. הכינו עוד שתי קערות קטנות באחת  ערבבו את אינסטנט הפודינג והקורנפלור.

  4. ובקערה השניה ערבבו מעט את הביצים בעזרת מזלג.

  5. הוסיפו אל קערת הקורנפלור והאינסנט פודינג כשליש מתערובת הגבינה. ערבבו היטב שלא יהיו גושים, והוסיפו את המסה חזרה אל תערובת הגבינה.

  6. הוסיפו כעט מחצית מכמות הביצים הטרופות אל הגבינה, ערבבו, הוסיפו את החצי השני וערבבו שוב עד שהתערובת אחידה.

  7. שמנו את תבנית האפיה היטב, פירסו נייר אפיה והכניסו את מסת הגבינה לתבנית

  8. הכניסו את העוגה לאפיה של כ- שעה וחצי. עד שהעוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת באמצע.

  9. לאחר ההוצאה מהתנור, תנו לעוגה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר והגישו.
     

  10. במידה ואתם לא מגישים את העוגה מיד, הכניסו אותה לצינון במקרר. לפני ההגשה אפשר לחמם את העוגה כאשר היא שלמה בתנור האפיה בחום של כ- 150 מע' למשך כ- 10 דקות או לחתוך לקוביות יפות, להניח בצלחת ולחמם מעט במיקרו.(כ-20-30 שניות)

  11. לאחר החימום, להשלמת החגיגה, ניתן להוסיף מעט סירופ מייפל ו/או שוקולד מומס.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם חג שמח :-) ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

אם אתם רוצים לדעת את הערך הקלורי של העוגה, אתם יכולים להיכנס ל-FoodDictionary ולראות במדוייק.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת