55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מדרוטה - חצילים קלויים עם גבינת עיזים

קריאה חוזרת של ספרו של שמי זרחין, "עד שיום אחד", החזיר אותי למאכל שנהגה אמי להכין בחג שבועות ובכל ימות השנה - מדרוטה.

המצרכים:

1- 2 חצילים קלויים

2 פלפלים אדומים קלויים

3 - 4 שיני שום קלופות

שמן זית

גבינה קשה מגורדת (גבינה מצפתית קשה, אני השתמשתי בגבינת עיזים קשה)

מלח, פלפל שחור גרוס

חופן צנוברים קלויים במחבת

ענף של עלי אזוב טרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. קולים את הפלפלים והחצילים על אש גלויה, או בתנור, עד לריכוך בשר החציל. (אני קליתי אותם בסיר חשמלי, כזה שקונים בשווקים ) ניתן לבדוק אם החציל מוכן על ידי החדרת סכין ללב החציל, אם הסכין עוברת בקלות, החציל מוכן.

תמונת הסיר לקוחה, לצורך הדגמה, מהאתר הנפלא של "הנחתום".

2. מקלפים את החצילים.

3. מוזגים בנדיבות שמן זית בתבנית שנכנסת לתנור אפיה. 

4. חותכים פלחים מהחציל בידיים ומסדרים התבנית, מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ומעט מלח. מקלפים את הפלפלים הקלויים, חותכים ומסדרים מעל בשר החציל, פורסים את שיני השום ומפזרים מעל. מפלפלים. ניתן לפזר מעל עלי אזוב טרי. 

5. חותכים או מגרדים מעל גבינה קשה ומכניסים לתנור ל - 10 דקות עד שהגבינה נמסה. 

6. מפזרים צנוברים קלוים ומגישים חם.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת