44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קוסקוס ביתי

קוסקוס ביתי

בס"ד

 

כמו כל אישה עובדת, שממהרת להכין צהרים לילדים, היי'תי משתמשת הרבה בקוסקוס מהשקיות, עד שהתחלתי להכין בבית - אז נכון שלוקח יותר זמן וקצת עבודה אבל המחמאות שזרמו מהילדים הפכו את העבודה הקשה לשווה כל כך.

מקווה שתהנו גם אתם

צרפו למנה הזאת את המפרום והמרק המסורתי והנה לכם ארוחה נפלאה ומושקעת למשפחה

לערכים תזונתים כנסו לכאן

 

 

המצרכים:
 
1 ק"ג סולת
2 כוסות מים + 3 כוסות
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
2 כפות שמן
 
אופן ההכנה:
 
- בקערה גדולה להניח את הסולת ולעשות גומה במרכז.
- לשפוך לגומה כוס מים ובעזרת הידים לערבב את הסולת והמים עד לפירורים.במידה והסולת עדין יבשה יש להוסיף את הכוס השניה (ככל שנדרש) באיטיות.
- להעביר את הסולת בנפה מיוחדת של קוסקוס וללחוץ בעזרת הידים עד שכל הסולת עוברת בנפה.
- להניח את גרגירי הסולת בסיר אידוי שמונח מעל סיר עם מים רותחים (אפשר באותו הזמן להכין את המרק ולאדות  את הגרגירים מעל המרק) למשך 30 דקות.
- לשפוך את הקוסקוס לקערה רחבה, להוסיף את 3 כוסות המים הנוספות,מלח,כורכום ושמן ולערבב עד לקבלת פירורים.
- להעביר שוב במסננת ולהניח בסיר אידוי מעל סיר המים הרותחים (או המרק) לעוד 30 דקות.
- להוציא את הקוסקוס לקערה ובעזרת מזלג להפריד את הגרגירים אחד מהשני.
- להגיש לצד מרק ומפרום.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת