00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מעדני סויה גם בשבועות.

29/05/2014

 

 

הרבה לפני שאנו התחלנו לאכול כאן סויה או מעדנים על בסיס סויה הכירו הסינים בחשיבותה של הסויה כמזון, ואף ייחסו לה תכונות ריפוי. כשהוצע לי להתנסות במוצר שמחתי על ההזדמנות ללמוד ולהכיר את הסויה ויתרונותיה הבריאותיים.  בהשוואה לקטניות האחרות (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית) הסויה בולטת בייחודה וביתרונותיה התזונתיים. היא עשירה יותר בחלבון, שהוא גם בעל ערך תזונתי גבוה (הגבוה ביותר מבין כל החלבונים הצמחיים), בשמן איכותי (המכיל גם אומגה 3), במינרלים וויטמינים חיוניים, ובתרכובות צמחיות הייחודיות רק לה ולצמח נוסף (תלתן אדום).

 

 >

 

את מעדני הסויה החדשים של תנובה מצאתי בארבעה טעמים שונים.: שוקולד, אפרסק, תות שדה ובמתיקות מעודנתטעמי התות, אפרסק והטעם הטבעי מכילים חיידקי יוגורט המשפרים את הערך התזונתי של הסויה ומעשירים את המוצר . הסדרה החדשה מהווה חידוש למעדני סויה המשווקים במקררים כמוצרים טריים, ולא כמוצרים עמידים. מוצרי הסויה של תנובה מיוצרים מפולי סויה מלאים טחונים שלא עברו הנדסה גנטית,  סדרת מוצרי הסויה מכילה סיבים תזונתיים באופן טבעי. כמו כן, המוצרים בסדרה הנם ללא כולסטרול, ללא לקטוז, ללא גלוטן, דלי שומן ודלי נתרן. אהבתי מאוד את טעם התות. מהטבעי הכנתי עוגת גבינה ומשוקולד הכנתי מאפינס שוקולד. 

 

 

 

את ההשראה לעוגת הגבינה הזו קבלתי השבוע מהשפית פסקל פרץ-רובין (הפורטל של פסקל  )בסדנת בישול לקראת החג. אני בחרתי להחליף את השמנת שהיתה במתכון המקורי במעדני סויה. התוצאה שלפניכם נפלאה. 

עוגת גבינה ומעדני סויה

החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת (אפשר לרפד בנייר אפייה)

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה

150 גרם חמאה רכה, חתוכה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

1/4 1 כוסות סוכר

200 גרם חמאה, רכה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה או 2 כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

1 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (250 גרם)

4 גביעי מעדן סויה במתיקות מעודנת (150 מ"ל) 

לעיטור:

1/4 כוס קליפות תפוז מסוכרות

אופן ההכנה:

להכנת הבצק - שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ- 3/4-1/2 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה את התחתית ומעט מן הדפנות, מחוררים קלות במזלג.

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ`) כ-30 דקות עד להזהבה של הבצק, ומצננים היטב.

 

 

 

את הבצק שנותר משטחים  על נייר אפייה ומניחים בתבנית נוספת. אופים בחום בינוני כ-30 דקות או עד להזהבה, מצננים, ומפוררים את הבצק האפוי לפרורים.

להכנת המלית - מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה.

שמים בקערת המערבל את החמאה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה וגביעי הסויה ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ-4-3 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים  עליה את פירורי הבצק. 

 

סדרת מעדני הסויה של תנובה הוכתרו כמוצר השנה 2014 

 בקרו באתר תנובה וקבלו קופונים להנחה לקראת החג.

 

 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

ריקי ברוך - בחירות נכונות  אימון אישי וקבוצתי

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת