00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פשטידת פסטה וגבינות

30/05/2014

השבוע הייתי מאוד עסוקה (טוב, מה לעשות, גם זה קורה לפעמים) וכפועל נלווה לכך, לא יצא לי להיות הרבה במטבח. אבל בכל זאת לאכול צריכים לא?  (מבחינתי כל הזמן, לאומת זאת החצי שלי יכול להחזיק מעמד יותר זמן...) ולמרות זאת החלטתי בכל זאת להיכנס לכמה רגעים למטבח ולהכין משהו זריז. ומאחר והמקרר שלי היה עמוס בגבינות שונות שקיבלתי מתנובה לטעימות, החלטתי לשלב אותן יחד עם פסטה ולהכין לארוחת הערב פשטידת פסטה וגבינות. לא תאמינו אבל זמן ההכנה של הפשטדה היה קצר יותר מזמן ההכנה של הסלט שהתלווה אליה.

 

 

המצרכים:

  • 500 גר' פסטה ספירלי צבעונית

  • 100 גר' גבינת פטה עזים מפוררת

  • 100 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל מגוררת

  • 100 גר' גבינת פרמזן מגורדת

  • 1/2 קופסא גבינת נפוליאון בטעם שום שמיר

  • 1 כוס יוגורט עיזים

  • מלח ופלפל (להיזהר עם המלח כי הגבינות גם מלוחות)

 

לרוטב הרויאל:

  • 2 ביצים

  • 150 מל' שמנת מתוקה לאפיה 15%

  • 1 שן שום כתושה

 

לקישוט:

  • 1 עגבניה פרוסה

  • 2 גבעולי טימין טריים

 

 

 

ההכנה:

  1. בשלו את הפסטה במים רותחים,עם מלח, עד למצב "אל דנטה". (הן עוד מתבשלות לאחר מכן באפיה)

  2. סננו את הפסטה וצננו מעט.

  3. ערבבו את הגבינות והיוגורט בקערה נפרדת. (השאירו מעט פרמז'ן מגורר לפיזור מעל הפשטידה)

  4. הוסיפו לתערובת הגבינות את הפסטה, הסיפו מלח ופלפל , ערבבו היטב והכניסו לתבנית משומנת קלות.

  5. ערבבו יחד את השמנת המתוקה והביצים, ושיפכו מעל הפשטידה.

  6. סדרו מעל את פרוסות העגבניה וגבעולי הטימין, והכניסו לאפיה בחום של 180 מע' למשך כ-35 דקות. (אם מתחיל להשרף למעלה, כסו בנייר כסף)

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת