00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טארט גבינה ופירות

02/06/2014

את טארט הגבינה והפירות הזה הכנתי בהשראת קינוח נהדר שנהגה אימי ז"ל, להכין בכל ארוע חגיגי. אמי נהגה להכין אותו בצורת טארטלטים אישיים ממולאים בקרם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל ולשלב בפנים את המשמשים והדובדבנים (שהיו מקופסאות שימורים כמובן). הזיכרון האחרון שלי מהטארטלטים האלו היה כאשר הכנתי אותם בפעם האחרונה ביחד עם אמא, כשכבר הייתה חולה. וזהו המתכון האחרון אותו הכנו יחד. לכן הוא כל כך יקר לליבי ותופס מקום חשוב בין הקינוחים המועדפים על כל המשפחה. 

בשבוע שעבר לקראת יום הולדתי, שוב נזכרתי בקינוח האהוב הזה, והחלטתי שהוא יהיה כוכב יום ההולדת שלי.ובאמת בפעם הראשונה, נשארתי נאמנה לקישוט ולמראה הכללי והכנתי אותו, כמעט כמו בגרסת המקור. למעט הפירות שהוחלפו בטריים.

בפעם השניה כבר העזתי לשנות יותר. והכנתי אותו כטארט גדול וגם שדרגתי מעט את הקרם. הורדתי את אינסטנט הפודינג והוספתי גבינת מסקרפונה, גרידת לימון ומעט מיץ לימון. שיתאים יותר לרוח חג השבועות.  

אתן לכם כאן את כל האפשרויות. כך שכל אחד יוכל לבחור באפשרות שהכי מתאימה לו. 

 

כך הם נראים באופציה האישית...

 

וכך נראה הטארט הגדול...

 

*הכמויות במתכון מתאימות לתבנית פאי מתפרקת בגודל 24 סמ' ו/או לכ- 20 מיני טרטלטים 

 

המצרכים:

לבצק:

  • 200 גר' קמח

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 1 ביצה בגודל L

  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

למלית הגבינה:

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה (1 קופס')

  • 70 גר' א. סוכר (1/3 כוס)

  • גרידת לימון מלימון אחד בגודל בינוני

  • 2 כפות מיץ לימון טרי

  • 250 מל' שמנת מתוקה (1 קופס')

 

לקישוט:

  • כ- 8 חצאי משמשים טריים

  • כ- 8 דובדבנים טריים

 

ההכנה: 

בצק הקלתית:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים תבנית פאי בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות, חותכים בעזרת סכין חדה את השאריות ודוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

  6. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד`... ומכניסים להקפאה למשך כ- 10 דקות.

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע` במשך- 15 דקות. מורידים את נייר האפיה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד - 15 דקות, לייבוש והזהבת הבצק.

  8. השאירו את הקלתית לצינון מלא בטמפרטורת החדר.

 

מלית הגבינה:

  1. הכניסו את גבינת המסקפרונה אל קערת המיקסר, עם וו ההקצפה (הבלון). וערבבו מעט לריכוך הגבינה.

  2. הנמיכו את מהירות המיקסר, והוסיפו את גרידת הלימון, מיץ הלימון ואבקת הסוכר. לאחר שאבקת הסוכר נטמעת בתערובת הגבירו שוב את מהירות המיקסר.

  3. הוסיפו את השמנת המתוקה, והמשיכו לערבל עד שנוצר קרם יציב.

  4. הכניסו את הקרם אל שקית זילוף, עם צנטר רחב ומשונן.

 

הרכבת הטארט:

  1. מלאו את הקלתית ב2/3 מכמות הקרם ובעזרת סכין ו/או ספקטולה ישרו את פני הקרם בקלתית.

  2. כעט בעזרת העין (או מי שרוצה יכול ממש לסמן פסים על גבי העוגה, כמספר המנות שברצונכם לחתוך) וקשטו בכל פרוסת עוגה פרח קרם. (אני חילקתי ל- 8 פרוסות)

  3. מעל כל פרח הניחו חצי משמש, מעל שוב קשטו במעט מהקרם והוסיפו מעל דובדבן.

 

 

* הערות/הארות (גרסת הטארטלטים האישיים)

  1. הבצק לטארטלטים הוא בדיוק כמו שכתוב במתכון. ההבדל היחידי הוא שיש  להצטייד בתבנית לטארטלטים או בתבנית מאפינס הפוכה. ולאחר הוצאת הבצק מהקירור יש לרדדו ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. להניח את עיגולי הבצק בשקעים של התבנית (במקרה של תבנית המאפיס ההפוכה - מעל הגבעות הקטנות), להדק מעט ולהכניס להקפאה של כ- 10 דקות לפני האפיה.(נא לשים לב לזמן האפיה שככל הנראה יתקצר ל- כ- 10 דקות) 

  2. מי שרוצה להכין את הקרם כמו במקור (ללא גבינת המסקפורנה) המצרכים הם:
    250 מל' שמנת מתוקה
    1/3 כוס חלב
    1 אינסטנט פודינג וניל.       להקציף הכל יחד במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

  3.  לקישוט הטארטלטים יש להצטייד בחצאי משמשים ודובדבנים כמספר הטארטלטים. 

  4. כל יתר הוראות ההכנה נשארות אותו הדבר.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שבועות שמח ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת