00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קישים אישיים

לאחרונה התאהבתי ונסחפתי בקונספט האירוח בסגנון Finger food ("פינגר פוד"). כלומר שכל הכיבוד המוגש  הוא במנות קטנות ואישיות וניתן לאכילה בעזרת אצבעות הידיים בלבד. כך בעיני הכל נראה הרבה יותר אישי, יפה ואטרקטיבי. אין צורך לחתוך, אין צורך בכלים מיותרים והכי חשוב חסכנו המון התעסקות במשך כל זמן האירוח בחלוקה והגשה. ומה יותר מתאים לסגנון האירוח הזה מחג השבועות?!  לדעתי השידוך כאן הוא פשוט "שידוך משמים" indecision

בהתאם לקונספט, לכבוד החג, וגם בעקבות החבילה המהדהימה שקיבלתי מתנובה, הכנתי השנה קישיים אישיים במילוי ירקות וגבינות. מחצית מהקישים שלי מולאו בבטטה, בצל מטוגן וגבינות והמחצית השניה היא של מיקס פטריות, בצל מטוגן וגבינות. אז אם אתם כמוני, בעניין של קישים ושל אירוח בסגנון "פינגר פוד" אתם מוזמנים להכין לעצמכם גם כמה קישים טעימים. ואם אתם לא בעניין של בטטה או פטריות ודוקא מתחשק לכם ירק אחר, אתם חופשיים להחליף כמעט לכל ירק אחר שאתם אוהבים. למשל מיקס פלפלים קלויים (אדומים וצהובים) או קוביות קישואים ובצל מטוגן או קוביות חציל קלוי ו/או ....

חברים - רגע לפני שמתחילים... לא להיבהל מכמות ההוראות. זה רק בגלל שנתתי לכם את שתי המליות שאני הכנתי. אם אתם רוצים מלית אחת בלבד אפשר פשוט להכפיל את הכמות במלית שבחרתם. - (הכמויות לבצק נשארות כמו שהן )

 

 

הכמויות במתכון מתאימות לכ- 20 יחידות של מיני קישים

המצרכים:

לבצק:

  • 200 גר' קמח

  • קורט מלח

  • 1 ביצה (בגודל L)

  • 1 כף עלי טימין מיובשים

  • 1 שן שום כתושה

  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית הבטטה:

  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • מעט טימין יבש 

  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

  • 50 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל (של תנובה) חתוכה לקוביות קטנות

  • 30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית (לטיגון הבטטה והבצל)

למלית הפטריות:

  • 1/2 קופ' פטריות שמפניון קצוצות

  • 3-4 פטריות פטורצ'יני מיובשות קצוצות (לאחר שהושרו במים רותחים- *הסבר בהוראות ההכנה)

  • 1 בצל  בינוני קצוץ

  • מלח ופלפל שחור טרי גרוס (לפי הטעם)

  • 50 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל חתוכה לקוביות קטנות

  • 30 גר' חמאה + 1 כף שמן זית (לטיגון הפטריות והבצל)

 

לרוטב הרויאל: (לכל הקישים)

  • 150 מל' שמנת מתוקה לאפיה 15%

  • 2 ביצים

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

  •  

  • * 100 גר' גבינת גבע/פרמז'ן (של תנובה) מגוררת גס (לפיזור מעל הקישים- *הסבר בהמשך)

ההכנה:

הבצק:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק והפעילו בפולסים קצרים, עד לקבלת בצק בעל מרקם של פרורים גדולים. ( לא לעבד יותר מידי)

  2. הוציאו את הבצק, אחדו אותו מעט בידיים, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות.

  3. רדדו את הבצק בעובי של 1 ס"מ, וחירצו עיגולים בעזרת חותכן לעוגיות ו/או כוס.

  4. הכניסו אל כל שקע בתבנית השקעים של הטארטלטים, עיגול בצק אחד והדקו אותו היטב. (אם אין לכם תבנית מיוחדת לטארטלטים, אפשר להשתמש בתבנית שקעים של מאפינס הפוכה. ולהניח את עיגולי הבצק מעל כל גבעונת קטנה בתבנית ההפוכה ולהדק מעט )

  5. הכניסו  את התבנית (ביחד עם הבצק) למקפיא ל- 10 דקות.

  6. חממו את תנור האפיה ל- 200 מע' ואפו את הטארטלטים במשך כ- 10 עד 15 דק'. (עד להזהבה יפה)

  7. הוציאו מהתנור והניחו לצינון מלא בטמפ' החדר. 
    * את הכנת תחתיות הבצק ניתן להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה ו/או להקפיא)

 

מלית הבטטה:

  1. המיסו במחבת את החמאה ושמן הזית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו מעט עד להשחמת הבצל.
  2. הוסיפו את קוביות הבטטה, המלח, הפלפל השחור והטימין והקפיצו עד שקוביות הבטטה מתרככות מעט ומקבלות צבע זהוב עדין.
  3. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את קוביות גבינת הקצ'קבל. ערבבו מעט והניחו בצד.

 

מלית הפטריות:

  1. השרו בקערה קטנה את פטריות הפטוצ'יני המיובשות, למשך כ- 15 דקות. הוציאו מהמים, סיחטו וקצצו אותן לקוביות קטנות. (את המים בהן הושרו הפטריות אפשר לשמור בהקפאה ולהוסיף לרטבים אחרים זה נותן טעם נפלא) 
  2. המיסו במחבת את החמאה ושמן הזית. הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו מעט עד להשחמת הבצל.
  3. הוסיפו את קוביות הפטריות (שני הסוגים), המלח והפלפל השחור  והקפיצו עד שקוביות שהפטריות מתרככות ומקבלות מעט צבע.
  4. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את קוביות גבינת הקצ'קבל. ערבבו מעט והניחו בצד.

 

רוטב הרויאל:

  1. ערבבו את השמנת המתוקה, השום הכתוש, הטימין והביצים יחד והכניסו אל כוס מדידה בעלת משפך קטן.

 

הרכבת הקישים:

  1. סדרו  את תחתיות הקישים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  2. מלאו כל תחתית של בצק במעט מהמלית (מחצית מהקישים במלית הבטטה ומחצית במלית הפטריות)

  3. שיפכו בעדינות, בעזרת כוס המדידה עם המשפך, מעט מרוטב הרויאל בכל אחד מהקישים.

  4. פזרו מעל כל קיש מעט מגבינת הפרמז'ן המגוררת.

  5. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מע' למשך כ- 10-15 דקות נוספות. עד שהקישים מקבלים צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שבועות שמח ולהתראות במתכון הבא!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת