33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת גבינה ביתית אפוייה כמו של פעם

 

זכרונות של אבא מגיע עם עוגת גבינה אפוייה של קונדיטוריית "עלמת" בעיר ילדותי.

עוגת גבינה בדיוק בגודל הנכון ארוזה בקופסת פלסטיק שקופה.

הקונדיטוריה נסגרה מזמן וגם אבא איננו  

מקדישה את הרשומה הזו לאבא שלי ז"ל האחד והיחיד 

עוגת גבינה ביתית אפוייה כמו של פעם - קרין גורן

 

מצרכים לבסיס:

150 גרם קמח

40 גרם סוכר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

30 מ"ל חלב

 

מצרכים למלית הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%/9% שומן + 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (הכנתי את העוגה מספר פעמים - פעם אחת לפי ההפרדה הזו עם גבינת שמנת, פעם עם גבינה לבנה 0% שומן והפעם עם גבינת ריקוטה - יצא טעים ומעולה בכל מקרה!)

6 ביצים מופרדות

1 כפית תמצית וניל - החלפתי בתכולת מקל וניל מדגסקר שלם (מכאן באות הנקודות הקטנות השחורות)

220 גרם סוכר

60 גרם קורנפלור

50 גרם קמח

160 מ"ל חלב

50 גרם חמאה 

 

אופן הכנת הבסיס:

לשים בקערת המיקסר את החמאה ולעבד אותה עם הסוכר, להוסיף את הקמח ולבסוף את החלב, לעבד עד לקבלת תערובת פירורית ולהוציא את הבצק מקערת המיקסר. לאחד את הפירורים עם מעט קמח ולרפד את תבנית האפייה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180°C עד להזהבה. 

 

אופן הכנת מלית הגבינה:

לחמם בסיר קטן את החלב עם מקל הוניל, כשהחלב מתחיל להראות סימני רתיחה להוריד את הסיר מהאש.

להוציא בעדינות את מקל הוניל, לחצות לאורכו ולרוקן מתכולתו בעזרת סכין חדה בזהירות.

להוסיף את גרגירי מקל הוניל לחלב, להוסיף את החמאה ולהמיס אותה רק מחום החלב, להניח בצד.

להעלות את חום התנור ל-240°C ולהניח בתחתית תבנית עמוקה עם מים (עד שתסיימו בהכנת המלית הם ירתחו כבר לבד, שמים את התבנית עם המים על מנת ליצור סביבה לחה לאפיית העוגה).

בקערה גדולה להניח את הגבינות ואת החלמונים - לטרוף מעט ואז להוסיף את הקורנפלור והקמח, להמשיך לטרוף היטב את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.

להוסיף את החלב הונילי לתערובת הגבינות עד לאיחוד מלא.

לשים את החלבונים בקערת המיקסר ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצף לבן, עשיר ויציב.

להוסיף לקצף החלבונים את תערובת הגבינה בשלוש פעמים (כל פעם שליש), לעבוד בתנועות קיפול ולשים לב לא לעבד יותר מדיי כיוון שהמלית צריכה להיות אחידה אך עדיין אוורירית.

ליצוק את התערובת מעל הבסיס האפוי ולאפות יחד בתנור ל-15 דקות. 

לאחר 15 דקות להוריד את טמפרטורת התנור ל-160°C.

בזמן שטמפרטורת התנור יורדת יש להעביר סכין חדה סביב דפנות העוגה בכדי לשחרר את שולי העוגה מהתבנית על מנת שלא תתבקע ולהמשיך לאפות במשך שעה.

העוגה צריכה להיות עם פנים שחומות, תפוחה וקפיצית למגע, ניתן לבדוק אפייתה באמצעות נעיצת שיפוד עץ במרכזה - הוא צריך לצאת יבש.

להוציא את העוגה מהתנור ולצנן אותה בטמפרטורת החדר, כשהעוגה צוננת יש להעביר אותה למקרר - את העוגה מגישים קרה.

לפני ההגשה ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר מעל פני העוגה.

בתמונה למטה העוגה באחת הפעמים הקודמות שהכנתי אותה, הציפוי נעשה מקופסת תותים מרוסקים בבלנדר עם מעט גבינה לבנה. בגבול העוגה קישוט של חתיכות של אגוזי לוז.

 

 

לבריאות ובתיאבון! 

אסיים עם שירם של אתי אנקרי ודויד ד'אור - לוליטה  כי הרבה עוגות גבינה זה טעים אבל מסוכן...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת