33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פאי תפוחים - צמת תפוחים מבצק פריך

 

חמותי סיפרה שראתה באחת הפסטיצ'ריות (קונדיטוריות) פאי תפוחים... מספיק רק לרמוז לי ואני כבר מפשילה שרוולים ויוצאת לעבודה! cheeky החלטתי להפתיע אותה ולהכין לה פאי תפוחים בצורת צמה - או צמת תפוחים אם תרצו! 

מצרכים למלית:

2 תפוחים חתוכים לקוביות (בחרתי בתפוחים צהובים)

1 כפית גדושה קינמון

2 כפות סוכר

 

 

מצרכים לבצק:

125 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3 כפות סוכר

1 ביצה

250 גרם קמח (הפעם השתמשתי בקמח מלא של חברת "ברילה")

1 גרם אגוז מוסקט טחון

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

לשים בקערה את התפוחים עם הקינמון והסוכר - להניח בצד.

 

 

לשים בקערת המיקסר את החמאה ולהקציף אותה עם הסוכר, להוסיף את הביצה ובסוף את הקמח, אגוז מוסקט טחון והמלח. לעבד עד לקבלת תערובת פירורים.

 

 

להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח ולאחד את הפירורים לצורת כדור.

 

 

לרדד את הכדור לצורת מלבן, שימו לב לא לרדד דק מדיי אחרת לא תוכלו לעבוד עם הבצק.

 

 

לחלק את הבצק ל-3 חלקים דמיוניים בעזרת האצבעות (פשוט להעביר את הזרתות בעדינות בצד בטפיחות קלות כדי שיהיה קל יותר לסמן גבולות). לחתוך בצורה אלכסונית רצועות עם גלגלת/סכין שליש מכל צד, לשים לב להשאיר מספיק מקום למלית התפוחים.

 

 

לשים מעל מרכז הבצק את מלית התפוחים ולהביא לכיוון המרכז את הרצועות - פעם ימין ופעם שמאל ליצירת צורה של "צמה".

 

 

לאפות בתנור שחומם מראש ל-160°C עד להשחמה.

 

 

להוציא מהתנור ולפזר בעדינות אבקת סוכר מעל העוגה. 

ניתן להגיש את העוגה חמימה עם כוס משקה חם או עם תלולית קצפת וכדור גלידת וניל למהדרין surprise

 

 

לבריאות ובתיאבון! אחתום עם השיר "תפוחים ותמרים של רמי המוכשר! המון אהבה ושבוע טוב!  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת