88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

לחמניות קקאו במילוי תפוחי עץ וגם בצק 'קמח מלא' רב שימושי - בלי גלוטן, בלי לקטוז, בלי סויה, בלי ביצים

לחמניות  קקאו במילוי תפוחי עץ בלי גלוטן, בלי לקטוז, בלי ביצים, בלי סויה

אז מי אמר שטבעונים ועל אחת כמה וכמה טבעונים צליאקים לא יכולים ליהנות ממאפי שמרים עסיסיים, ספוגיים, מלאים, עשירים ו... מה לא? טבעונים ורגישים/אלרגים לרכיבים רבים יכולים מעכשיו להתענג כמו כולם על מאפה שמרים וגם אם המילה 'לא מוגבלים' אינה מתאימה כאן, עדיין נשאר מגוון עצום לאפשרויות הגיוון. עכשיו רק תזכרו מי התחיל את ה'בלאגן'...

אפשר 'להאשים' את הדמיון הפורה שלי ואפשר פשוט לתרץ זאת בעודף יצירתיות, אבל בדיוק ככה דמיינתי את הבצק הכי מושלם ל'פיתות שוקולד' (בלי שוקולד...), ללחמניות ספוגיות ועסיסיות ללא שמץ של חשד בכך שהן שונות מלחמניות 'קמח מלא'. המתיקות וגם טעם הקקאו כל כך מעודנים שבהחלט ניתן להשתמש בהן לכל מילוי ועל תקן 'לחמניות עם קמח מלא' (כן... עושר קמח האורז המלא והסיבים המסיסים הופך אותן מתאימות להגדרה). על המרקם המדהים שלהן, הטריות הנשמרת גם 24 שעות מרגע הכנתן, והטעם... נוסיף את קלות ההכנה הנדירה ולא פחות חשוב את היותן, מעבר ללא גלוטן גם ללא סויה, ללא לקטוז, ללא ביצים (או רכיבים מן החי). מושלמות... כבר אמרתי? אגב, הבצק הנעים והגמיש שמתקבל גרם לי להתפתות ולהכין ממנו גם קרואסונים מעולעלים-מדופדפים שלא היו מביישים שום קונדיטוריה צרפתית איכותית

לחמניות קקאו במילוי תפוחי עץ (וגם בצק 'קמח מלא' רב שימושי)

בלי גלוטן, בלי לקטוז, בלי סויה, בלי ביצים

המצרכים

  1. 500 גר' (1 אריזה) תגמיש (קמח תמי הסגול, ללחמים)
  2. 250 גר' (½ אריזה) תערובת 'תמי' לעוגה בטעם שוקולד
  3. 1 כף שמרים יבשים
  4. 500 מ"ל (½ ליטר) מים
  5. 1 כפית חומץ תפוחים
  6. 50 מ"ל שמן
  • להברשה: 8 כפות שמן

למילוי

  1. 4 תפוחי עץ מזן גרנד סמיט שטופים ומגורדים לרצועות
  2. 2 כפיות קינמון
  3. 4 כפות סוכר
  4. 1 כף ברנדי או ליקר טריפל סק

להברשה בסיום האפיה

  • סירופ סוכר קר (½ כוס סוכר+½ כוס מים שהורתחו עד פעפוע)

ההכנה

  1. מכינים את המילוי: מערבבים בסיר קטן את כל המצרכים, מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומקררים היטב
  2. מרכזים את כל היבשים: תגמיש, תערובת לעוגה ושמרים יבשים בקערת מיקסר מצוייד בוו לישה ומערבבים
  3. מוסיפים את המים וכפית החומץ ומתחילים בלישה במהירות איטית, תוך כדי מוסיפים את השמן ומעלים את מהירות הלישה לבינונית. מעבדים במהירות בינונית משך כ-8 דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד ורך. אם יש צורך במהלך העיבוד לגרד את דפנות הקערה – יש להפסיק את פעולת המיקסר, לגרד בעזרת לקקן ולהמשיך בעיבוד.
  4. אוספים את הבצק לכדור בתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים ללילה במקרר לתפיחה איטית.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח בקורנפלור, מחלצים את האויר שהצטבר ומכדררים לכדור חלק.
  6. מגלגלים את הכדור לגליל בקוטר כ-10 ס"מ ומחלקים ל-10 חלקים שווים
  7. כל כדור מרדדים לעלה דק מאוד (כ-3 מ"מ) ומברישים בקצת פחות מכף שמן. מניחים ממלית תפוחי העץ לרוחב שפת העלה ומגלגלים לרולדה (להרמה הראשונה נעזרים במשטח העבודה, רצוי מסיליקון). מהדקים את הקצוות לסגירה
  8. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים נאים (אך לא גדולים מדי) ומשהים לתפיחה שניה קצרה, כ-20 דקות בטמפרטורת חדר ממוצעת.
  9. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות. מברישים את הלחמניות בשמן או בביצה טרופה ואופים 30 דקות עד שנקישה קלה מחזירה צליל חלול.
  10. מוציאים ומברישים מיד בסירופ סוכר קר. מצננים ומגישים

טיפים, תוספות והעשרות

  • גודל: המתכון כפי שמובא בחלוקה ל-10 כדורים נותן לחמניות גדולות מאוד, ניתן לחלק את הבצק ל-14 כדורים ולקבל לחמניות קטנות יותר
  • פיתות שוקולד: לאחר תפיחה ראשונה, לחלק את הבצק ל-15 כדורים. לשטח כל כדור לצורת פיתה בעובי כחצי ס"מ ולאפות בסיר גריל
  • מתיקות: הבצק כאמור נייטרלי בטעמו על אף שתערובת לעוגת השוקולד מתוקה, מי שרוצה בצק שיתאים לרולדה מתוקה – יכול להוסיף רבע כוס סוכר
  • מילוי: אפשר בלי מילוי בכלל. לא לוותר על תהליך ההברשה בשמן והגלגול (חשובים למרקם ולאווריריות) - אבל פשוט לא למלא בכלום

nullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnullnull

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת