55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

תבשיל פול ירוק

 

זוהי "שעתם היפה" של הפול הירוק והשום הירוק בשווקים. בעונה זו של השנה השווקים (וגם בחלק מהסופרים) ניתן למצוא שום ירוק, שהוא הרבה יותר בשרני עסיסי ורענן מהשום היבש. והפול הירוק ? אותו אמנם ניתן למצוא בשקיות סנפרוסט במקפיאים, אבל היתרון שבפול הירוק שאנו קונים הוא שאפשר לבשל אותו עם התרמילים הטעימים שלו. 

אז הנה מתכון בסיסי לפול ירוק שניתן לשלבו עם קציצות בקר, עוף, כתוספת לאורז או כמצע לארטישוק ממולא בבשר (אל תשאלו אותי למה, כך אמי הייתה מבשלת אותו)

המצרכים:

1 קג'  תרמילי פול ירוק או לחילופין חב' פול ירוק מוקפא (יש לבחור אותם בהירים ויפים)

5-6 שיני שום ירוק

1/2 זר של עלי כוסברה

מלח, פלפל

עד 3/4  כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את תרמילי הפול, קוטמים אותו משני צידיו ופורסים ל - 3 - 4 חתיכות. תרמיל שהוא לא בשרני ושגרגיריו נפרדים בקלות מהתרמיל, מוציאים את הגרגרים ואת התרמיל זורקים. מקלפים את שיני השום, פורסים לפרוסות ומטגנים קלות בשמן זית (לא לשרוף). מוסיפים את הפול, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים יחד עם המלח והפלפל. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. 

את הפול הירוק ניתן להקפיא לפני בישולו. לאחר השלב של החיתוך, חולטים אותו במים רותחים, מעבירים למי קרח, מסננים מעודפי המים ומקפיאים. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת