11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלית מספרת

מתכונים לשבועות - חג הגבינות......חוגגים שבועות עם תנובה....

מאוד כיף להתפנק במאכלים על טהרת החלב והגבינות, ואת חג שבועות אני מאוד

אוהבת, ונהנית מהשפע של הגבינות ודברי החלב, ובעיקר מכינה מאכלים טעימים.

קיבלתי מתנובה מוצרי גבינה מיוחדים וחוברת מתכונים חגיגית ומהודרת שתחולק

בתפוצה רחבה לרגל חג השבועות.

שמחתי לראות שתנובה שילבה בחוברת מתכונים מופחתי מלח וסוכר, כחלק

מתוכנית המצפן התזונתי.

כלל המתכונים בחוברת עתירי ירקות,ללא טיגון,קלים להכנה,בשילוב טיפים

לתזונה נבונה,את החוברת ניתן למצוא גם באתר השף הלבן בכתובת,

http://www.chef-lavan.co.il

בחג השבועות השנה,תנובה מציעה מגוון מבצעים לרגל החג,

מארז חגיגי הכולל קופסה מתנה בקניית שתי יחידות גבינה לבנה 500 גרם.

מארז חגיגי הכולל קופסה מתנה בקניית שתי יחידות גוש חלב/ גלבוע.

פתיתי גבינה "השף הלבן" - מארז מוגדל של 20% תוספת פתיתים מיוחדים לפיצה.

מאגדת שני בקבוקי ליטר שוקו תנובה ב-22% הנחה.

שלישית קצפת צמחית ב-25% הנחה.

מוצרים מיוחדים לחג:

גבינת נפוליון 16% שומן בטעם שום ושמיר, טעימה מאוד,אחוזי שומן מופחתים,

המרקם והטעם המפנק נשמרו במוצר, גבינה מאוד מיוחדת בטעמה.

מחיר מומלץ לצרכן:13.36 ש"ח.

פטה עיזים 5% שומן "פיראוס":

המתכון שאני משתפת  מבוסס על הפטה עיזים, גבינת צאן מלוחה,

עם 5% שומן בלבד.

מחיר מומלץ לצרכן:26.80 ש"ח.

חווית טעם עשירה ומפנקת,הגבינה מומלצת לשימוש בכריכים,סלטים ומאפים.

מלית גבינה לבלינצ`ס:

מוצר חג שבועות אהוב שכבר הפך למסורת,מלית גבינה ממותקת 4% שומן,

בניחוח וניל למילוי בלינצ`ס ומאפים נוספים.

על גבי הגביע מופיע מתכון פשוט ומצויין להכנת עלי בלינצ`ס ממולאים.

מחיר מומלץ לצרכן:7 ש"ח.

קינוחי דיאט יופלה:

כחלק משמירה על תזונה נבונה והורדת משקל, התחלתי לאכול את קינוחי דיאט

יופלה, ואני חייבת לציין שהם מדהימים בטעמם, והכי משמח 0% שומן ו-60 קלוריות

בגביע אחד, את שני הטעמים אני אוהבת,קינוח דיאט פאי תפוחים וקינוח

דיאט פינקולדה, תזכרו טעים טעים.

מחיר מומלץ לצרכן:4.86 ש"ח.

אני שמחה לשתף בשני מתכונים שווים ביותר, שאצלי בבית

אני מכינה אותם באופן קבוע ולא רק לחג השבועות.

מאפה שושנים במילוי גבינות, פסטו,זיתי קלמטה וקונפיי עגבניות:

בצק:

500 גרם קמח רגיל

חצי שקית שמרית

2 כפות סוכר שטוחות

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כוס + 2 כפות חלב חמים

100 גרם חמאה רכה

מילוי:

200 גרם גבינת פטה, 100 גרם גבינת גלעד קצקבל מגורדת

12 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים, אפשר זיתים שחורים רגילים.

רוטב פסטו אוליביה

קונפי עגבניות:

ניתן להשתמש בעגבניות מיובשות או להכין לבד,

12 עגבניות שרי תמר חצויות

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל גרוס

1 ביצה טרופה להברשה

מברשת להברשת הביצה

2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ

הכנת הבצק:

מערבבים השמרים בחלב החמים ומניחים בצד לרבע שעה.

שמים בקערה את כל חומרי הבצק עם תערובת השמרים ולשים לבצק אחיד

במשך 5 דקות,מניחים בקערה עמוקה,מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.

קונפי עגבניות:

חוצים את העגבניות לאורכן,מוסיפים שמן זית,חומץ בלסמי,מלח ופלפל ומערבבים בקערה.

מעבירים את העגבניות המתובלות לתבנית מרופדת בנייר כסף,כאשר הצד החתוך

כלפי מעלה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים 10 דקות.

לאחר מכן מורידים את נחום ל-150 מעלות ואופים עד חצי שעה,מצננים.

הכנת המאפה:

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן ארוך בעובי חצי ס"מ, ומורחים

5 כפות רוטב פסטו.

מפזרים את הזיתים,העגבניות, מפוררים את גסינת הפטה לחתיכות גסות, מגרדים

את גבינת הקצקבל.

מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה ופורסים לעשר פרוסות בעובי 6 ס"מ.

משמנים תבנית ומעמידים את הפרוסות בצמוד אחת לשנייה ובצפיפות עד שהתבנית

מלאה,מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מברישים את השושנים למעלה במעט ביצה טרופה,מכניסים לתנור ואופים כ-40

דקות עד להשחמה.

המתכון  באדיבות-שי-לי ליפה.

ואיך אפשר בלי מתכון מתוק,עוגת גבינה ללא ייסורי מצפון טעימה ודלה בקלוריות

עוגת גבינה עם ציפוי ג`ילי תות ודובדבנים :

מצרכים לעוגה:

750 גרם גבינה לבנה תנובה 5%

4 ביצים מספר 2

1 יוגורט ביו 3% תנובה

3/4 חבילה אינסטנט פודינג וניל - 50 גרם

3 כפות קורנפלור

1 כוס סוכר - מידה של כוס חד פעמית

לציפוי העוגה:

פירות חתוכים לפי טעמכם,תותים,אפרסקים,דובדבנים מגולענים

ג`לי תות,פטל, לפי טעמכם האישי.

אופן ההכנה:

מקציפים חלבונים עם סוכר, בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.

מוסיפים את הקצף המוכן לתערובת בתנועות עטיפה.

אופים בחום בינוני 180 מעלות כשעה, עד שהעוגה משחימה, לא פותחים את

התנור בכלל בזמן האפייה.

לאחר שהעוגה מתקררת, מסדרים את הפירות , ומעל מוזגים את הג`לי ,לתת לו

קצת להתקרר ולא לשים אותו רותח על הפירות.

מקררים כשלוש שעות ונהנים מעוגה טעימה ובריאה.

ממליצה לכם להכנס לפייסבוק לתחרות מתכונים של השף הלבן, מצרפת קישור:

https://www.facebook.com/chef.lavan/app_174986209367960

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל galitn24 אלא אם צויין אחרת