66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שמרים במלית שוקולד

עוגת שמרים במלית שוקולד

בס"ד

 

עוגה נפלאה שחתני מאוד אוהב אותה והפעם הכנתי אותה במיוחד בשבילו.חתן חדש צריך להרגיש שמפנקים אותו,לא?surprise

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח שמרים (או קמח רגיל ו- 2 כפות שמרים יבשים)

1/2 כוס סוכר

1/4 1 כוס שמן

2 ביצים

1/2 2 - 2 כוסות מים פושרים

1 כפית שטוחה מלח

 

ממרח שוקולד

או

3 כפות קקאו מעורבב עם 6 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

- בקערת המיקסר להניח את הקמח,סוכר,שמן,ביצים ו- 2 כוסות מים (במידה וצריך מוסיפים את חצי הכוס הנותרת) ומתחילים ללוש עד שהבצק מתאחד.

- מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- מכסים בנילון נצמד ומתפיחים לשעה במקום חמים.

- מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים.

- מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה דק.

- מורחים את המלית על מחצית הבצק (במידה ומשתמשים בקקאו וסוכר יש להבריש את הבצק במעט שמן או מרגרינה מומסת).

- בחלק שללא המלית עושים חריצים כמו בתמונה.

- מגלגלים את הבצק לרולדה ומחברים את שתי הקצוות ביחד.

- מניחים לתפיחה של חצי שעה.

- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

- מברישים את העוגות בביצה טרופה עם כף מים.

- מכניסים לאפיה של 20 דקות עד שהמאפים משחימים.

**דוגמא נוספת לקלוע כל שתי רולדות לצמה.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת