1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

תפוח אדמה כמו במדורה ..

16/05/2014
תפוח אדמה כמו במדורה ..

ל``ג בעומר אני לא אוהבת את ריח המדורות ,את העשן ,הגיצים ,לסגור את כל הבית ,.כשהילדים היו קטנים היינו עושים

מדורה ענקית וכל ילדי השכנים היו משתתפים ,בעלי היה מביא משטחים מהעבודה בצהרי היום והילדים היו עומדים על

המשמר שחלילה מישהו יקח איזה קרש ,והמדורה הייתה ענקית ובוערת עד השעות הקטנות של הלילה ,וכמובן תפוחי

האדמה היו חלק בליתי נפרד ומחייב במדורה ,בעלי והשכנים היו משפדים את תפוחי האדמה על חוט ברזל ארוך ומכניסים

לאש,איזה טעם היו לתפוחי האדמה חמים בוערים עם קליפה מפויחת והתוך רך וטעים ,הילדים לא הכי התלהבו ,אנחנו

המבוגרים אהבנו מאוד .לימים הילדים גדלו והחלו להשתתף במדורות עם בני כיתתם או חברים .ואני נותרתי עם האהבה

הגדולה לתפוח אדמה במדורה ,היום אני מכינה בתנור בלי כל הליכלוך העשן והריח ,אמנם ללא הקליפה המפויחת אבל התוך

טעים מאוד ומזכיר את טעם המדורה .

6 תפוחי אדמה גדולים

מעט שמן זית

לרוטב מינז שום :

4 כפות מינז אמיתי

3 שיני שום

3 כפות מיץ לימון

1 כפית טימין

לשטוף היטב את תפוחי האדמה להניח כל תפוח אדמה על נייר כסף לשפוך מעט שמן זית על התפוח אדמה ,לסגור היטב

את הנייר שלא יצאו אדים ,להניח את כל תפוחי האדמה העטופים בנייר על תבנית לאפות כשעה וחצי בחום 200 מעלות ,

לבדוק עם מזלג עם תפוחי האדמה מוכנים .

רוטב :

לערבב את המינז עם שיני השום והלימון לתערובת אחידה ,

לחצות את תפוחי האדמה לחצי ,למעוך מעט את תוך תפוח האדמה לצקת כפית מהמיונז על כל חצי ,לפזר מעל מעט טימין ,

בתאבון .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת