00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בקר טוב עם חלב עיזים

 

 

 

 

 

הבקר שלי תמיד נפתח בכוס מים פושרים וקפה על חלב מלא. כן. לא רק ילדים שותים או אוהבים לשתות חלב. אצלנו כולם שותים קפה חם או קר עם המון חלב.  באופן אישי אני מתיחסת לחלב כמזון. 

השבוע שקבלתי את חלב העיזים של תנובה להתנסות מהרתי לקרא את מרכיביו. אינני נוהגת לשתות חלב שאחוזי השומן שלו גבוהים מאחוז אחד. החלב המועשר של תנובה עושה עבורי את הקפה הכי טעים שאני יכולה לבקש. אבל בכל שקשור ליתרונות חלב העיזים בתרומה לספיגת הסידן בגוף וסגולות הריפוי שהוא אוצר בכוס של חלב אין על כך ויכוח. מחקרים שבקשתי לקרא בנושא העלו כי חלב העזים הוא תרופת סבא נהדרת כנגד נטרול חיידקים, שיפור המערכת החיסונית ופצעי הפה הטרודניים- האפטות.

 

 

כשהייתי ילדה קטנה בגיל 3-4  וגדלתי במושב היתה לי עז משלי. הורי רכשו לי אותה בתקופה שהייתי חולה מאוד וכל התוצרת שהיא ייצרה הפכה עבורי למזון. אמא נהגה להכין מחלב העז בעיקר גבינה נהדרת שעד היום אני לא יודעת לספר עד כמה אהבתי את הגבינה בהתחשב במראה הכחוש שהיה לי אז. ובכל מה שקשור לעז הפכתי אותה לחברה  נפלאה שלי הכרזתי עליה בעלות וספרתי לכולם שהיא הולכת עם חבל כדי שהחבל... לא יהיה לבד... (חוש הומור או תפיסת עולם ילדותיתcheeky... עד היום צוחקים ממני בבית על ההברקה הזו...:) 

 

הפכתי את כל האלבומים ולא איתרתי את תמונת העז שצולמה ממש באותו היום. 

 

 

היום. החיים שלנו דינמיים יותר ארוחת הבקר המשפחתית כבר אינה ארוחה משותפת. (אצל אמא ואבא היא קיימת עד היום. בשעה עשר כל הבית מתמלא ניחוחות כשאמא מטגנת חביתות והשולחן ערוך.) בבית שלנו כל אחד יוצא אל שגרת היום בשעה אחרת ולכן הפכנו את ארוחת הערב למפגש משפחתי משמעותי משתף כשהשולחן ערוך במגוון אנסופי של גבינות, ירקות, ביצים וסלטים. 

בעלי התלהב באופן משמעותי מהחלב. אהבה אותו בקפה ואני שמחתי על כך מאוד. אני אהבתי אותו עוד יותר בגבינה. 

את חלב העיזים שקבלתי מתנובה להתנסות העדפתי להפוך לגבינה נהדרת. אני מאוד אוהבת להכין גבינות תוצרת בית. זה מזכיר לי את הילדות ואת הגבינות שהכינה אמא ולכן גם בחרתי להביא כאן את מתכון הכנת הגבינה שאמא נהגה להכין לאחר שחלבה את העז והרתיחה את החלב. 

 

 

 

 

 

גבינת עיזים תוצרת בית 

2 ליטר חלב עזים

כף של לימון טרי סחוט או רבע  כפית מלח לימון)

כפית מלח

גבינת עזים ביתית - אופן ההכנה

מחממים את החלב בסיר ולא מגיעים לרתיחה. לא זזים מהכיריים לבל יגלוש.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לחלב להתבשל עד 10 דקות לערך.

מכבים את האש ומוסיפים את כף הלימון הסחוט תוך  שמערבבים.  

בשנייה הזו מתחיל תהליך ההחמצה של החלב = התגבנות

לא להיבהל שצבע המים הופך לצהבהב

 

 

 

ממתינים ורואים איך תהליך ההתגבנות מתרחש כאשר נוצרים גושים מוצקים והנוזל הופך לצהוב.

התהליך נגמר אחרי 10 דקות בערך ואז אוספים עם המסננת את כל הגושים ומרוקנים אותם לתוך חיתול מתוח המכסה קערה מתאימה.

בשלב הזה כבר מוסיפים את המלח ומערבבים. (מי שאוהב יכול להוסיף טעמים שונים כמו שום, בזיליקום, בצל או טימין.)

קושרים את החיתול והמים ממשיכים לטפטף. תולים את החיתול מעל לכיור(אני מתה על המראה הזה) ואחרי מספר שעות ממכניסים למקרר .

הגבינה מוכנה אחרי 24 שעות או קצת יותר. אז מוציאים אותה מהחיתול ומעבירים כלי.

2 ליטר חלב יוצרים רבע קילו גבינה .  

 

 

גבינת העיזים היא גבינה נהדרת בעיקר אחרי שמכינים אותה לבד וניתן לשלוט במידת המליחות, בטעמים, בתוספות וסמיכות הגבינה. לקראת שבועות אני מתכוונת לרכוש כמות גדולה יותר של חלב עיזים, להכין את הגבינה ולשמר אותה למאפים ופשטידות שאכין לארוחת החג..

 

בחנתי את מרכיבי חלב העיזים :

אנרגיה: 62.8 קלוריות

חלבונים: 3.6 גרם

פחמימות: 4 גרם

שומנים: 3.6 גרם

מתוכם: שומן רווי: 2.2 גרם

כולסטרול: 10.8 מ"ג

חומצות שומן טראנס: פחות מ- 0.5 גרם

נתרן: 56 מ"ג

סידן: 127 מ"ג 

 

 

מאחלת לכם חג שבועות שמח וממליצה על חלב העיזים כמזון בעל סגולות מרפא וחומר גלם נפלא לגבינות בריאות באחוזי שומן נמוכים!!! 

 

 
 
 
תודה לתנובה 
תודה ל
 

 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

ריקי ברוך - בחירות נכונות  אימון אישי וקבוצתי

בסדרת 10 מפגשים. מפגש עשירי במתנה 0506489787

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת