66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שוקולד וקצפת לוטוס

08/05/2014
עוגת שוקולד וקצפת לוטוס

בס"ד

נראה שממרח הלוטוס "כבש" את עולם האפיה בסערה וכיצד היה יכול לפסוח מעליsurprise,הא? כך שהבאתי לכם עוגת שוקולד טעימה שבתוכה מסתתר הממרח ומעליה קצפת טעימה ובתוכה כמובן,איך לא,ממרח הלוטוס הנפלא.

את הערכים התזונתים שלה תוכלו לראות כאן

 

 

המצרכים לעוגה:

5 ביצים שלמות

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו

2 כפות ממרח לוטוס

1 שקית אבקת אפיה

1/2-3/4 כוס קצפת צמחית

 

המצרכים לקצפת:

1 קצפת צמחית

1 כוס ממרח לוטוס

 

אופן הכנת העוגה:

- להכניס לקערת המיקסר את הביצים השלמות והסוכר וניל ולהתחיל להקציף.

- להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

- להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן.

- בקערה לערבב את הקמח,קקאו ואבקת האפיה.

- להוסיף למיקסר את ממרח הלוטוס.

- להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והקצפת צמחית עד לקבלת תערובת אחידה. לא להרבות בערבול רק עד שהתערובת אחידה.

- לשמן תבנית מרובעת ולשפוך לתוכה את תערובת העוגה.

- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

- להוציא ולקרר.

 

אופן הכנת הקצפת:

- להקציף את הקצפת ביחד עם ממרח הלוטוס עד לקבלת קצפת יציבה.

- למרוח על העוגה שהתקררה ולהכניס למקרר לצינון של שעה לפני ההגשה.

 

**ניתן להפוך את העוגה לחלבית, להחליף את הקצפת צמחית בשמנת מתוקה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת