22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות תרבות ומה שביניהם

ברוכים הבאים

עוגת גבינה ניו יורק טעימה וקלה להכנה

עוגת גבינה ניו יורק טעימה וקלה להכנה

אני מודה שאני מכורה לשוקולד אבל כאשר מדובר בעוגות אני תמיד אעדיף עוגת גבינה. לכן השילוב של עוגת גבינה אפויה עם ציפוי שוקולד הוא אחד המוצלחים מבחינתי. חשוב לדעת איך לאפות עוגת גבינה על מנת שהיא לא תישרף או תיפול במהלך האפייה. עוגת גבינה ניו יורק הינה עוגה עשירה, קרמית וניחומה. השתמשתי במתכון מאוד קל להכנה שכדאי להכיר עם כמה טוויסטים מתוקים שלי. המתכון הינו מאת מחלבות גד עם כמה שידרוגים שלי. קיבלתי להתנסות מסדרת גבינות השמנת החדשה של מחלבות גד הכוללת גבינת שמנת 30% NEW YORK והנה מה שיצא.  כולל בסיס עם טעם קרמל עדין וציפוי שוקולד מעוטר.

 


התוצאה הסופית

מתכון לעוגת גבינה בסטייל ניו יורק עם ציפוי שוקולד ובסיס עוגיות וניל וקרמל

לבסיס:

100 גרם ביסקוויטים "פתי בר"

60 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

4 ביצים

3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק 30% בטעם טבעי גד

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% גד

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כף גדושה קורנפלור

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי:

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר עם אחוז מוצקי קקאו גבוה

1 שמנת מתוקה 32%

לעיטור:

חופן אגוזי ברס

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את תחתית התבנית העגולה ומשמנים אותה.

2. מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות והביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא לכמה דק' עד שמכינים את המלית.
***ישנה חשיבות להקפאת הבסיס- יקל על היציבות של הבסיס כאשר נוסיף את המלית.***

 


3. בינתיים מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים במטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים ויוצקים על הבסיס.
***ישנה חשיבות למטרפה הידנית - ערבול מוגזם יכניס אוויר לעוגה ואנחנו רוצים אותה דחוסה ועשירה.***

4. אופים 10 דקות ב 200 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.(חשוב לא לאפות יתר על המידה)
*** יש להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר אשרבה נמזוג מים חמים. האדים ישמרו על דפנות העוגה מהחום של התנור וזה יעזור במניעת בקיעתה או מהשחמה מהירה מידי לפני שהעוגה  אפויה מבפנים.***

5. מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

 



6. מכינים את הציפוי- מחממים במיקרוגל בפולסים את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים. מורחים מעל העוגה הקרה ומפזרים לעיטור את אגוזי לוז מסוכרים.

בתאבון

 

 

במהלך אפיית העוגה השתמשתי בתבנית האפייה של ארקוסטיל שהינה בעלת ציפוי נהדר שמונע הידבקות, כך שהעוגה לא נדבקה לי לתבנית.  לתבנית ידיות סיליקון נוחות לאחיזה אשר מונעות החלקה.  אני בהחלט התרשמתי לטובה. בנוסף גבינת השמנת של מחלבות גד היתה טעימה מאוד ובעלת מרקם קרמי עשיר. טעמתי גם את גבינת השמנת עם הבזיליקום שהינה נהדרת לטוסטים וכריכים. עוגת הגבינה הניו יורקית יצאה בדיוק כמו שצריך דחוסה, עשירה וטעימה. הבסיס המשלב עוגיות קרמל מהווה קונטרה נהדרת לגבינה וציפוי השוקולד משלים את הטעמים. זהו קינוח מושלם לחג השבועות ובכלל ליום יום.

 

מה דעתכם על עוגת הניו יורק שלי?

האם יש לכם המלצות משלכם למתכון עוגת גבינה סטייל ניו יורק ?

 

 


אתם מוזמנים להירשם לעדכונים במייל
להיות חברים
בדף הפייסבוק של הבלוג
לעקוב אחרי
באינסטגרם שלי   וב  pinterest
אם אהבתם מה שקראתם אשמח אם תפרגנו לייק לרשומה
 

 

 

גילוי נאות: המוצרים התקבלו לסקירה- זוהי דעתי האישית

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 05/2011
849,851
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל what is up אלא אם צויין אחרת