33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

ארגולה , תבלין פיקנטי.

 

לאחרונה התחלתי לגדל עלי רוקט בגינה ליד הבית. 

צמח מופלא, טעים, מלבלב ומניב עלים חדשים , טעימים ואכילים מהלך החורף, והאביב. 

עלי רוקט/ארגולה ממשפחת החרדליים, עשב תבלין טעים , פיקנטי, מעט חריף . עשיר בכלורופיל ומינרלים. 

משמש כתוספת לסלט חסה וירקות בתיבול עדין של שמן זית, לימון, מלח ופלפל.

כמו כן ניתן לשלב  בפשטידות . 

אפנק אתכם לקראת שבת במתכון... 

חומרים :

2 בצלים קצוצים דק

5 פטריות בגודל בינוני, חתוכיםות  לפרוסות דקות 

11/2 כוסות תירס קפוא ,שבושל קלות במים רותחים

1/2 פלפל אדום קצוץ דק

חופן זיתים קצוצים

חופן גדול של ארגולה ,שטופה וקצוצה 

2 ביצים

1/2 כוס גבינה לבנה

חופן של גבינה צהובה או גבינה מלוחה מגוררת. 

1/2 כוס פירורי לחם או קמח לעיבוי העיסה

מלח , קורט פלפל לבן

אופן הכנה :

במחבת  רחבה לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הפטריות והפלפל הקצוץ ולבשל עד שמתרככים. 

כשהירקות מוכנים לכבות את האש ולהוסיף את גרגרי התירס, להניח להתקרר. 

להעביר לקערה ולהוסיף את עלי הארגולה והזיתים. 

להוסיף ביצים, פרורי לחם, גבינות ולערבב ביחד לעיסה אחידה, לתבל ולטעום. 

לחמם תנור אפייה בחום של 180 מעלות. 

​להעביר לתבנית אפייה מלבנית, בגודל בינוני ולאפות כ 45-50 דקות.  

החודש האחרון היה עשיר בסעודות חג ומפגשים חברתיים. 

הרשומות האחרונות שלי , עסקו באוכל מגוון .

אני מקווה שנתתי לכם רעיונות וגיריתי את בלוטות הטעם שלכם. 

בתאבון ושבת שלום , אתי. 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת