00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

בצל ממולא באורז ופירות יבשים ברוטב מתוק

09/05/2014

 

 

הבצל הממולא שלי הוא מתכון מעורב. חצי בגדדי (בנזוג) וחצי עכשווי . 
 

 

בצל ממולא באורז ופירות יבשים ברוטב מתוק


4 בצלים גדולים - סגולים ולבנים
1 כוס אורז עגול
מלח ופלפל לבן

 

 


4 משמשים יבשים קצוצים
מספר צימוקים חתוכים דק
1 שזיף יבש קצוץ דק

לרוטב
2 כפות שמן
1/3 כוס רוטב מייפל
2 כפות דבש
1 כף גרד תפוז
1/2 כוס מרק צח

 

להרתיח מים בסיר. מקלפים את הבצלים. עושים חתך באמצע כל בצל רק בחציו .

 


 

 

מכניסים למים הרותחים וסוגרים את המכסה. מכסים את הסיר במגבת אחרת לריח
שיתפשט בבית......... אני לא אחראית :-).  מבשלים כ 40 דקות.  מסננים.

מכינים את האורז . מערבבים עם הפירות היבשים.  (כף אחת מהתערובת לשמור
בצד)

מניחים כפית בחלקו החיצוני של כל גלד בצל ומגלגלים פנימה. מכניסים לסיר  כשקו
התפר כלפי מטה.  מסדרים את הגלדים בשכבה אחת.

 

 

 


מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל גלדי הבצל. מביאים לרתיחה . מנמיכים
את האש ללהבה הכי קטנה ומבשלים כמחצית השעה .

עם סיום הבישול לפזר מלמעלה את שארית הפירות היבשים.


 

בתיאבון.

 

אלינוער
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת