00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגות שוקולד אישיות

 

הגוזלים שלי עזבו את הקן 
פרשו כנפיים ועפו 
ואני ציפור זקנה נשארתי בקן 

מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר. ...

 

לאחרונה, ממש כמו במילים של השיר הנפלא הזה, של אריק אינשטיין. אני מרגישה איך הקן שלי מתרוקן. בהתחלה ישבתי כל השבוע בציפיה לסופ"ש שיחזרו הגוזלים וישוב הרעש שכל כך חסר לי בבית. אבל לאט לאט גם הצלחתי לראות כמה דברים חיוביים בעניין... למשל הבית כל הזמן נשאר מסודר surprise ולא צריך לדאוג שיגמרו המים החמים באמצע המקלחת devil ואפילו למדתי שהשקט לא נורא כל כך. אבל דבר אחד השתנה ואליו עוד לא הצלחתי להתרגל, ואלו השאריות מארוחת השישי שכבר אין מי שיאכל אותן ביום ראשון. וזה קורה במיוחד בקטגורית המתוקים. לכן החלטתי הפעם להכין את עוגת השבת במתכונת אישית (מוקטנת) כך אוכל להקפיא את השאריות לימים בהם יפתיעו אותי ללא הכנה מראש. אז קבלו את גרסת עוגות השוקולד האישיות שלי. שאפיתי בתבניות קאפקייס, חד פעמיות. (אפשר להשיג אותן בכל חנויות הכלים החד פעמיים ו/או בחנויות המתמחות באפיה) וכמובן שאם אתם לא מוצאים אתם יכולים להכין גם במנג'טים מנייר ו/או בתבנית שקעים של קאפקייס רגילה.

וכך כשישובו הגוזלים הביתה, תמיד אוכל להוציא ולכבד אותם במשהו מתוק! 

 

 

 

 

 

* מתאים לכ- 12 קאפקייקס (הכל תלוי בגודל התבניות האישיות שלכם)

 

​קאפקייקס:
 
המצרכים:
 
  •  120 גר' חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותי
  • 3/4 כפית סודה לשתיה 
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות קמח
  • 90 גר' שוקולד מריר מומס (50%-60% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס חלב פושר (240 מל')
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  •  

  • ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 165-170 מע'

  2. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה, את החמאה והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. מוסיפים את הביצים. אחת אחת עד שהן נטמעות במסה.

  4. מוסיפים את השוקולד המומס,

  5. מערבבים יחד את המלח, הקמח והסודה לשתיה ומחממים מעט את החלב.

  6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט ולסירוגין את את השמנת החמוצה, החלב הפושר ואת תערובת החומרים היבשים.

  7. מוזגים את המסה לתבניות קאפקייקס אישיות, ואופים כ- 30 דקות.

  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הקישוט.

 

קרם הקישוט:

  • 250 מל' שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קרם יציב.
  2. העבירו את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית. ושימרו במקרר עד למועד הקישוט.

 

קישוט השוקולד (לא חובה)

  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1 כף שמן

ההכנה:

  1. ערבבו את השוקולד ביחד עם כף השמן,
  2. המיסו בבן מארי (קערה קטנה המונחת בסיר גדול יותר ובו מים רותחים)או במיקרו, בפולסים קצרים של 30 שניות.

 

ההרכבה:

  1. לאחר שהקאפקייס התקררו לגמרי, זלפו מעליהם את קרם השמנת המתוקה. 
  2. טיבלו מזלג בשוקולד המומס וקשטו מעל הקרם. (אם השוקולד התקשה לכם, הכניסו אותו שוב למיקרו ל- 30 שניות)

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת