88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך בצק עלים

רוגלך בצק עלים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

רוגלך בצק עלים במיליות  שונות

ממרח שוקולד נוטלה ושערות חלבה,

ותערובת אגוזי מלך ושבבי שקדים.

 

 

 

 

 

מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו, מכניסים   את  התבניות  ואחרי חמש דקות מורידים  טמפרטורה  ל -190 מעלות

תמונה

אופים בחום גבוה ,190 מעלות, עד שמזהיב יפה,

מצננים היטב, ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות

 

תמונה

 

 

 

 

 

מאפה  בצק  עלים,  הכי טעים ביום האפיה

 

 

ח' בצק    עלים במשקל 11/2 ק"ג,    מחולקת  לשתיים, לא לרדד , לא להוריד מהניילון.

שתי מיליות מצוינות

 

 

חומרים  למילית ממרח נוטלה ושערות חלבה:

1/2 ח'  בצק  עלים מרודד קפוא, מאיכות טובה.

4-5 כפות גדושות  ממרח שוקולד נוטלה,

 שערות חלבה. לפיזור.

 

אופן הכנה:

 

לילה קודם מוציאים את בצק  העלים לתא המזון במקרר,  להפשרה.

פותחים את     1/2  ח' בצק העלים המרודד,  לא מוציאים מהניילון,  ולא מרדדים. (את החצי השני לשמור בינתיים במקרר)

מורחים  את ממרח הנוטלה על עלה הבצק,

מפזרים  שערות חלבה ,

מסמנים על הבצק משולשים,

 מגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הקצה הצר,

מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה,  כשהקצה מלמטה,

מכניסים לתנור שחומם היטב,       מה שיגרום   לרוגלך  לתפוח, ולהיפתח לעלעלים פריכים וזהובים.

*אפשר לשפוך על תחתית התנור 1/4 כוס מים, ליצירת אדים העוזרים בפתיחת העלים. (לחזור על הפעולה פעמיים שלוש בזמן האפיה.

לאפות לגוון זהוב יפה , כ- 20 דקות לערך.

להוציא   התבנית  מהתנור,   לצינון בטמפרטורת החדר,

לבזוק אבקת סוכר בנדיבות,

 

 

 

 

 

 

 

*   מכינים עוד תבנית, ובסיום אופים את שתיהן יחד בטורבו.

במקרה זה, אם מכינים בקיץ כשחם,  מכניסים את התבנית הראשונה למקרר בינתיים.

 

 

 

 

 

 

 

 

מילית אגוזי מלך ושבבי שקדים

 

1+1/2 כוס אגוזי מלך

1/3 כוס שבבי שקדים

1/2 כוס סוכר, (מי שאוהב מתוק להוסיף לאחר טעימה),

קליפת לימון טרי מגורר דק,

מיץ מחצי לימון,

 אופן הכנה:

במעבד מזון לרסק גס אגוזי מלך להעביר לקערה,

להוסיף שבבי שקדים,

סוכר, קליפת לימון, ומיץ לימון, לערבב למרקם פירורי.

 

לפתוח  מחצית שניה של חבילת הבצק ששמרנו במקרר,

לטעום ממילית האגוזים, ואם אוהבים מתוק יותר להוסיף עוד מעט סוכר,

לפזר את מילית האגוזים על פני הבצק,

להדק עם המערוך שלא תתפזר המילית בשעת הגלגול,

לחצות לאורך  וכל מלבן לחתוך  למשולשים

לגלגל מהצד הרחב אל הקצה הצר, להניח בתבנית מרופדת נייר אפיה,

להכניס לתנור שחומם ל- 200 מעלות,  להנמיך  טמפרטורה ל- 190 מעלות לאפות עד שמזהיב יפה,

לצנןן לטמפרטורת החדר,

לבזוק אבקת סוכר בכמות נדיבה,

 הכי פריך, הכי טעים, ביום האפיה.

אם בכל זאת נשאר, להכניס לכלי סגור היטב, לאטימה בפני לחות.

 

 

 

 

להתענג ולהתמוגג....wink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת