88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ביסקוטי

ביסקוטי

 

 

אחרי  אפיה                                                                                      לפני אפיה

 

 

ביסקוטי, עוגיות יבשות, פריכות,  טעימות ועשירות באגוזים ועוד דברים טובים

את  הבצק האפוי  מצננים היטב, פורסים דק

ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

100 מעלות טורבו ולתנור,  ליבוש אחרון  ל-20-30 דקות לערך לצנן היטב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

2+1/2 כוסות קמח,

1 כפית אבקת אפיה,

1/2 כפית סודה לשתיה,

1/2 כפית מלח דק,

3 ביצים,

1 כוס סוכר (200 גר'),

2 שקיות סוכר וניל,

3 כפות ליקר תפוזים  או  אמרטו, 

3 כוסות אגוזים ושקדים לא קלויים,  (אפשר לערבב, אגוזי לוז, אגוזי מלך , פיסטוקים, ) אין צורך לטחון.

קליפות הדרים מסוכרות (אופציה) /או חמוציות,

קליפת תפוז  טרי מגוררת על פומפיה דקה..

קורט אניס טחון (אופציה),

 אופן הכנה:

בקערה אחת  מנפים את כל החומרים היבשים .  קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, ומלח.

בקערה שניה טורפים ביצים + סוכר, + ליקר, + גרידת תפוז,   מוסיפים את החומרים היבשים, תוך לישה  במערבל,   עד שמתקבל בצק דביק.

 מוסיפים  ומערבבים פנימה את  תערובת האגוזים השקדים וקליפות ההדרים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה,

מחממים תננור ל- 170 מעלות

מחלקים את הבצק הדביק לשניים,

מרטיבים את הידיים, ומעצבים גליל  באורך  כ-30 ס"מ .  (לחילופין אפשר לחלק ל 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות),

מכינים כך את הגליל השני , ברווח מן הראשון.

 

אופים באמצע התנור כ- 30 דקות או עד שמזהיב,  מכבים תנור, מוציאים   את המאפים לקירור בתוך התבנית, ובטמפרטורת החדר.

אחרי קירור של כמה שעות,  מוציאים על קרש חיתוך כל פעם גליל אחד, ופורסים בעזרת סכין חדה. לפרוסות דקות ואחידות.  כל   האגוזים והשקדים נפרסים  בקלות ונראים עתה יפה בתוך הביסקוטי.

מחממים שוב תנור ל- 100 מעלות, לא יותר!

מניחים נייר אפיה על רשת התנור, או בתבנית, ומניחים את העוגיות הפרוסות בשכיבה, לייבוש סופי, כ- 20-30 דקות  לערך בתנור שחומם מראש ל 100 מעלות. כדאי לכוון טיימר, ולא לשכוח את העוגיות כי הן נשרפות מהר.

*יוצאות כשתי תבניות תנור לערך,  תלוי בעובי העוגיות שנפרוס, אופים בטורבו את שתיהן יחד.

 

 

להעביר לקופסא סגורה היטב, לשמירת הפריכות.

 

 

 

 

 

 

 

 

עם חמוציות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת