00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סודות של מטבח טוב

עוגת גזר בציפוי שוקולד

המצרכים לעוגה:

200 גר' - גזר (מקולף,שטוף ומגורד.*בערך 3-4 גזרים קטנים).

200 מ"ל - מיץ תפוזים

125 מ"ל - שמן חמניות

175 מ"ל - סוכר

1/4 כוס - אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס - מישמש מיובש חתוך

100 גר' - סולת

200 גר' - קמח לבן

1.5 כפית - אבקת אפייה

 

לציפוי:

25 גר' - חמאה (חתוכה לקוביות)

3 כפות - מיץ תפוזים

חפיסת שוקולד חלב פחות 4 קוביות

 

מחממים את התנור (175 מעלות).

בקערה של בלנד טוחנים את הגזר.

לאותה הקערה מוסיפים את המיץ והשמן ומערבבים.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את אגוזי המלך והמישמש ומערבבים בעזרת כף עץ.

מוסיפים את הסולת ומערבבים בכזרת כף עץ.

בהדרגה מוסיפים את הקמח המעורבב עם אבקת האפייה ומערבבים היטב עם כף עץ.

משמנים מעט את תבנית האפייה (השתמשתי בתבנית הניתנת לפירוק 23 ס"מ) ואופים בסביבות 25 דקות (או עד שהקיסם יוצא יבש).

מצננים לגמרי.

מכינים את הציפוי:

ממיסים על אש קטנה את מצרכי הציפוי ומצפים את העוגה כשהיא קרה לגמרי.

 

*לא חובה,אבל מומלץ לאכול את העוגה אחרי שהייתה לילה שלם במקרר:)

 

זהו:)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Lena1307 אלא אם צויין אחרת