00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שוקי העוף של שף צחי מויאל

את המתכון הבא אימצתי בחום רב מחבר טוב שלי, הרב אומן שף צחי מויאל מהבלוג המופלא הנשמה היא הקסם!

לפני מספר חודשים במסגרת פרוייקט ארוחות מלאות לשבת, שף מויאל פרסם מתכון מעלף בבלוג שלו ואני כמובן שהייתי חייב לנסות (כמו תמיד!), הפשטות המנצחת מתכון עם נשמה של שף מוכשר הולידו מתכון שהולך לככב אצלי!! 

מצרכים:

12 שוקי עוף (אני שמתי 15)

20 יח` בצלצלי פנינה לערך (לא כבושים) - אני השתמשתי עם בצלצלים קטנים ש"דגתי" ממדף הבצלים בסופר

1 מקל קינמון (אני שמתי 2)

2 כוסות נזול עוף/מים (נוזל עוף עדיף)

ענף תימין טרי

2 כפות סילאן(דבש תמרים)

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

הוספתי גם חבילת ערמונים בוואקום

אופן ההכנה:

ראשית נקטום את קצה העצם של השוק, נחתוך את הבשר לאורך השוק, נוריד את העור, נהפוך את הבשר למטה וניצור כדור בקצה העצם.

נחמם שמן זית בסיר רחב ונשחים את הבצלצלים ,בשלב זה נוסיף את הסילאן, קינמון, תימין ונוזל העוף נתבל במלח פלפל ונבשל כ-10 דק` על אש נמוכה .

לאחר כ-10 דק` נסדר את השוקיות בסיר שהעצם מופנת כלפיי מעלה, נוסיף את הערמונים, נזלף מעט סילאן נמליח מעט ונפלפל

 ונבשל כ-40 דק` על אש נמוכה .

שף מויאל אתה מלך!! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת