00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

פסטה עם רוטב עגבניות ושמן זית מוגשת עם קציצות הודו נהדרות ארוחה שכולם ירצו לאכול.

 

לפעמים חושבים מה להכין לארוחת הצהריים. בלי עבודה מייגעת אלה ארוחה מזינה. שגם תהיה בריאה וטעימה.-וכמובן שהילדים והגדולים ישמחו לאכול.

אז הכנתי קציצות הודו עם בצל ופטרוזליה. ופסטה עם רוטב עגבניות ושמן זית. - היתה ארוחה שקצרה מחמאות

החומרים לקציצות ההודו- (יוצא בסביבות 20-23 קציצות).

  700 גרם בשר הודו טחון.

1 בצל קצוץ דק.

1חצי צרור פטרוזליה קצוץ דק.

1 ביצה.

1/3 כוס קמח מצה.

1 כפית פפריקה מתוקה.

מלח ופלפל לפי הטעם. (מי שרוצה ישים תבלין שהוא אוהב).

שמן לטיגון. (לא טיגון עמוק).

 

אופן ההכנה;

לערבב הכל ביחד .     לשים מחבת באש להוסיף שמן.  ליצור קציצות בידיים -רטבות מעט. להניח בשמן ולטגן כ-3-4 דקות מכל צד באש בינונית. עד אשר הקציצה מקבלת

גוון חום קצת כהה אבל לא שרוף. (ליטול  מעיסת-קציצות בגודל כדור פינג פונג).

 

 

 

פסטה ברוטב עגבניות ושמן זית;

500 גרם פסטה פנה (או מה שאוהבים ). מבושלת לפי הוראות היצרן. לאחר הבישול  הסינון והשטיפה במים להמליח קצת את הפסטה וליבזוק קצת שמן זית ולערבב.

רוטב עגבניות~;

1 פלפל אדום חתוך לקוביות.

4 עגבניות חתוכות לקוביות

3 כפות גדושות רסק עגבניות.

2 כפיות סוכר (לאיזון חמיצות).

שמן זית.

 1/3 כוס עלי בזיליקום . לחתוך גס.

מלח ופלפל לפי הטעם.

מים לפי הצורך.

אופן ההכנה;

לשים בסיר קצת שמן זית לחמם ולהוסיף את הפלפלים. לטגן כ-2 דקות. להוסיף את העגבניות. ולבשל כ-4 דקות. להוסיף מים  שיגיעו כ-2 ס"מ מעל  הירקות.(כ-4 כוסות לערך

תלוי בסיר שלכם).

להוסיף את רסק העגבניות. סוכר מלח ופלפל לפי הטעם. (לעשות טעימה ולתקן תיבלון).

להרתיח. ולהנמיך את האש לבינונית לבשל- כ-20 דקות. לערך. לקראת הסוף להוסיף את עלי הבזיליקום ולערבב.

ההגשה לשים בצלחת כמות יפה של פסטה למזוג עליה רוטב. לקשט בעלה בזיליקום. 

וכמובן לא לשכוח לסדר ליד הפסטה את קציצות ההודו הנהדרות.

בתאבון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת