44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי רועים קלאסי

פאי רועים קלאסי

בס"ד

 

שילוב נפלא של פירה ובשר טחון בארומה נהדרת.

גרסה משודרגת של המנה תמצאו כאן

לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5092

 

המצרכים לשכבה התחתונה:
 
3 כפות שמן
250 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
3 עלי דפנה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כוס מים
 
המצרכים לשכבה העליונה:
 
5 תפו"א בינונים
2-3 כוסות מים
קורט מלח
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
קורט פלפל שחור
 
 
אופן הכנת השכבה העליונה.
 
- לקלוף את תפו"א ולפרוס להכניס לסיר ולכסות במים, לתבל ולהביא לרתיחה.
- לבשל על אש נמוכה עד לריכוך.לסנן ולקרר.
- למעוך לפירה,להוסיף את השמן והתבלינים ולהניח בצד.
 
אופן הכנת השכבה התחתונה:
 
- לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
- להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
- להוסיף את השום,גזר ועגבניה ולערבב.
- להוסיף את עלי הדפנה,רסק העגבניות,התבלינים והמים ולהביא לרתיחה.
- לבשל עד שרוב הנוזלים מצטמצמים בערך רבע שעה.
 
אופן הרכבת המנה:
 
- בתבנית פירקס להניח את הבשר כולל מעט הרוטב שנשאר בו.
- מעליו להניח את שכבת תפו"א ולשטח.
- בעזרת מזלג לעבור על תערובת הפירה ולעשות סימנים.
- להכניס לאפיה חום של 200 מעלות למדך 25-30 דקות עד שהמאפה משחים.
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת