00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

חזה עוף ממולא כבד

מנה ראשונה מצויינת ומרשימה לאירוח. אפילו הצעירים שבחבורה נהנו ממנה. מתוך ספרה של אלינוער רבין.

רכיבים:

400 ג' חזה עוף פרוס דק מאוד ל-12 פרוסות

3 כבדי עוף מוכשרים וחתוכים לקוביות גדולות

רבע כפית מלח 

קורט פלפל

100 ג' עלי תרד/סלק חלוטים

12 פרוסות חזה בקר מעושן

הוראות הכנה:

מטגנים את כבדי העוף טיגון קצר במעט שמן. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את עלי התרד החלוטים. מאדים דקה עם הכבדים ומסירים מהאש.

מניחים פרוסת חזה עוף על צלחת, פורשים עליה פרוסת חזה בקר מעושן, על זה בונים שיכבה אחת של עלי תרד, ובקצה הצר שמים כמה חתיכות של כבד. מגלגלים ומהדקים בקיסם. מטגנים במעט שמן עד שחזה העוף מבושל מכל הצדדים. 

לפני ההגשה (אפשר גם לחמם קצת על הפלטה בשבת, אבל להיזהר שלא יתייבש) פורסים כל גלילה לשניים ומציגים בצורה נאה את הפנים הצבעוני.

אפשרות לגיוון:

לטגן את החזה עוף הממולא רק כמה שניות מכל צד, עד שיאבד את אדמומיותו. ואז לקחת חבילה של בצק עלים פילאס מופשר. לחתוך לריבועים. על כל ריבוע למרוח מעט ממרח פסטו. לשים את חתיכת חזה העוף במרכז, ולסגור כמו מעטפה. לאפות 20 דקות בחום בינוני. לפני ההגשה לתת לו עוד מכת חום בתנור למשך כ-10 דקות, ולהגיש מיד.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת