2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

בייגלה ירושלמי ...

בילדותי בקרתי הרבה בירושלים כל משפחתה של אימי גרים עדיין שם ,בעיר המיוחדת עם

הילת הקדושה שהיא משרה ,כל נסיעה וביקור בעיר תמיד היה מסתיים עם בייגלה ענק ביד אחת ,

וביד השנייה גזיר עיתון עם זעתר מלוח נהדר בפנים ,

איזה תענוג איזה אושר היה לאכול את הבייגלה הזה ,טעם מתקתק עם המון שומשום וזעתר מלוח .

היום אני מכינה את הבייגלה הזה בבית ,הטעם טעים מאוד וכולם אוהבים ,

תמיד ישאר הזיכרון המתוק ממימי ילדותי של בייגלה ענק עם שומשום וזעתר .

את המתכון הזה אני מכינה שנים לפי מתכון שרץ ברשת  ,מתכון של הלורד,

לבצק (כ 5 בייגלה גדולים):

1/2 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1/2 כף מלח

3 כפות שמן קנולה

1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה(אני מכינה בלי )

1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)

 לציפוי:

ביצה להברשה

 הרבה שומשום לפיזור

 מעט סוכר לפיזור

 אופן הכנה:

לערבב את חומרי הבצק וללוש מס` דקות לבצק אחיד וגמיש.

 לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני

ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית), להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח),

צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

 למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה שומשום, מעל השומשוםלפזר מעט סוכר עם היד

לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים.

 האפייה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.

 אם אוהבים בייגלה עם קרום דק יותר… לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.

 אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת