66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לזניה ממצות

מרשה לכם לצחוק:P:P חייבת לספר לכם למה רק עכשו אני מפרסמת את הרשומה.שבועיים לפני פסח מעדתי במדרגה בפתח הבית במקום להתגלגל במדרגות בלמתי במעקה ועיקמתי את הרגל. בהתחלה המשכתי ללכת רגיל אבל עם התקדמות השעון התקדמו הכאבים הנוראיים.כשהגעתי לטרם התברר שזה שבר, אז גובסתי עד לברך ..את ליל הסדר רק אני ובעלי חגגנו לא בישלתי ישבתי על כיסא גלגלים שלא בדיוק התאים למטבח הקטן שלי. וקיפצתי על קביים רק לצורך.מבחינה אחת היה טוב..כול שנה בעלי שר  "והיא שעמדה" והשנה אני שרתי והוא שעמד.. וגם היה שלום בית כי וויתרו לי על הרבה דברים..שבכל פסח אנחנו מקפידים.והשנה יכולתי להגיד לא יכולה ,לא יכולתי, :P ;) הנכדים הגיעו סבתא מה יש לאכול? התשובה מצות עם גבינה מצות עם שוקולד חביתה ,ותכינו סלט. אבל באמצע החלטתי לקום להשען על השיש ולהכין את הלזניה שיהיה קצת טעים לחג.הלזניה היתה מאוד טעימה. ואנחנו גם לקראת שבועות.. ואם נשארו לכם מצות מכונה ואין לכם בעיה עם מצות (אני אישית יכולה לחיות עם המצות בשלום כול השנה...) סוף הסיפור של הגבס בשביעי של פסח הרופא החליט שמורידים את הגבס ופה תשמעו סיפור חשבתי שאני נמצאת בסרט אחת השחקניות הראשיות בסרט הבדיוני והמזעזע "המסור" מתקרבת אלי האחות עם מקדחה ועליה מחובר דיסק נו טוב התחילה לנסר את הגבס בצד אחד וכל הרגל מזדעזעת והמקום שבו היה השבר כואבבבב עברה לצד השני ועם ניסור הגבס ניסרה לי את הרגל לכל האורך.. ואני צועקת את מנסרת לי את הרגל והיא אומרת "את מדמיינת את סתם פוחדת "אני דימינתי ? אני הייתי בסרט הזה על אמת. טוב תם ולא נשלם עד היום יש לי ניסור לאורך הרגל.ולכן המתכון התעקב והתמונות לא משהו... אבל הלזניה יצאה טעימה ואני מדדה עם מקל סבתא אמיתית גם עם נכדים וגם עם מקל

 

החומרים הנדרשים:

9 מצות מכונה

למילוי :

2 קופסאות קוטג` 5%

חצי חבילה מגורדת גבינת חמד (אני תמיד משתדלת לקנות את ה 5%)

חופן עלי פיטרוזיליה קצוץ דק (לא חובה מוסיף טעם)

10 פרוסות גבינה צהובה

2 ביצים.

לרוטב:

5 עגבניות גדולות אדומות ובשלות מרוסקות בבלנדר

4 שיני שום קצוצות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

חצי כוס מים

מלח

פלפל שחור.

אופן ההכנה :

להרטיב את המצות בזרם של מים כמה דקות לנער את המים ולכסות במגבת לחה או להכניס לשקית נילון

להכנת הרוטב:

בסיר קטן לערבב את כל החומרים ולבשל על אש נמוכה  עד להסמכה. בערך 20 דקות. לצנן .

להכנת המילוי:

לערבב את כול החומרים.מלבד הגבינה הצהובה

הרכבת הלזניה:

בתבנית בינונית להניח את המצות אחת צמודה לשניה. כמובן אם נשאר רווח תשברו מצה ותשימו עד כדי כיסוי התבנית.

מעל המצות שימו רוטב על פני השכבות. על הרוטב שימו שכבה של המילוי.

על המילוי פזרו חתיכות גבינה צהובה.

השכבה השניה שוב מצות רוטב מילוי הגבינה וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה שלישית שוב מצות -רוטב- מילוי הגבינה -וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה אחרונה מצות ולמרוח את הרוטב שנשאר.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות 15 דקות.

להוציא את הלזניה לפזר כוס פתיתי גבינה צהובה. ולהכניס שוב לאפיה של עוד 15- עד 20 דקות.

תכינו ותהינו

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

לפני הסיום חייבת בפינה להראות לכם את הגבס "שפיאר " את רגלי בחג. 

את ניסור הרגל צילמתי גם אבל זו תמונה לא נעימה לעין.

אז שנהיה רק בריאים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת