00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

פאי שוקולד עשיר ומאוד טעים.

 

פאי שוקולד. המניב 2 עוגות פאי שוקולדיות עשירות ומאוד טעימות . בבסיס ישנו בצק פריך טעים ונימוח. הבצק ממולא בתערובת של ביצים מוקצפים ושוקולד-ומצופה בגנש- הפאי קל להכנה.

יצאו לי 2 תבניות פאי אחד בקוטר  22 ס"מ.ובגובה 3 ס"מ. והשני תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ וגובה 4 ס"מ;

 

החומרים לבצק הפריך;

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

1 כוס גדושה אבקת סוכר. (150 גרם).

3 כוסות קמח. (380 גרם.)

קורט מלח.

קצת תמצית וניל.

2 ביצים.

בקערה המקסר או ידני שמים את הקמח והחמאה. אבקת הסוכר  והמלח. ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את הוניל  והביצים ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד.

משטחים על ניילון נצמד עוטפים ומקררים כ-שעה במקרר. או כ-15 דקות בפריזר. (להזהר לא להקפיא).

להוציא מן המקרר. לקמח משטח עבודה. לחלק את הבצק ל-2 לרדד כל חלק לעובי 3 ס"מ בערך  ולקוטר יותר גדול מהתבנית. לגלגל את הבצק על המערוך ולהניח על תבנית הפאי.

לרפד בסיס וגם שוליים. להדק היטב לתבנית. להוריד מלמעלה עודפי הבצק וליישר בעזרת סכין או מערוך. לחורר בעזרת בצק את הבצק בתחתית.

להכניס את התבניות להקפאה למשך כחצי שעה.

להכניס לתנור חם  בחום בינוני. 160 מעלות-ולאפות כ-10 דקות עם הנייר כסף והשעועית -להוציא את ההנייר כסף והשעועית להמשך אפיה כ-7-10 דקות עד אשר הבצק מקבל גוון חום בהיר. כדי שהבצק לא יפול ויתכווץ. להניח על הבצק נייר כסף משומן היטב-

בצד המבריק שלו להדק אותו לבסיס ולשוליים.. ולפזר על נייר הכסף  שעועית או קטניות אחרות. עד לגובה הבצק בדופן.-ולקרר.

 

בנתיים מכינים את מילוי עוגת השוקולד העשירה וקלת הכנה.

 

3 ביצים שלמות.

2 חלמונים.

1/3 כוס סוכר.

קורט מלח.

200 גרם חמאה.

200 גרם שוקולד מריר.

1 כפית אבקת נס-קפה.

2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים.

 

אופן ההכנה.;   בסיר לשים את החמאה והשוקולד.-על סיר עם מים חמים (בן-מארי) באש. . ולערבב עד אשר העיסה  נמסה והומוגנית. להוריד מן האש. להוסיף לשוקולד את נס-הקפה והברנדי ולערבב.

בקערת המקסר- לשים את הביצים השלמות החלמונים הסוכר והמלח. ולהתחיל להקציף במהירות גבוה כ-6-7 דקות עד אשר העיסה תפוחה ובהירה. 

להעביר שליש מן קציפת הביצים המוקצפת  אל תערובת השוקולד. ולערבב בעטיפה.  להוסיף את שאר הביצים המוקצפים אל תערובת השוקולד ולערבב בעטיפה. עד אשר העיסה הומוגנית. 

לשפוך את תערובת העוגה לתוך תבניות הפאי רק עד קצת פחות מגובה בצק הפאי- העוגה תופחת באפיה. ולאחר קירור בחוץ חוזרת לגובה הפאי.

להכניס את התבניות לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-170 מעלות.  ואופים כ- 20-25 דקות. להוציא ולקרר.

 

גנש לציפוי העוגה;

150 גרם שמנת מתוקה - לשים בסיר ולהביא עד סף רתיחה. לכבות. ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור. לערבב עד אשר השוקולד נמס. להוסיף כף ויסקי. או ליקר תפוזים ולערבב. ולצפות את הפאי מלמעלה.

להכניס לקירור.

ניתן לקשט גם עם תלתלי שוקולד מריר מגורד עם קולפן  תפוחי אדמה. ואפשר להוסיף תותים או פירות יער לקבלת צבע על העוגה.

קמח .חמאה.אבקת סוכר  מלח. מערבבים ידנית לפירורים. מוסיפים ביצים שלמות ווניל ומערבבים רק עד שנוצר בצק.

הבצק מוכן. לשטח אותו על ניילון נצמד ולאחסן במקרר.

 

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כל חלק לרדד - על משטח מקומח  ליותר מקוטר התבנית ובעובי כ-3 ס"מ.

 

מניחים את הבצק על התבניות . ומהדקים היטב בבסיס ובדופן.

להוריד שאריות בעזרת מערוך -העובר על הבצק.

להניח על הבצק נייר כסף משומן היטב בחלק המבריק- שגם יונח על הבצק. להדק אותו לדופן העוגה ולהניח שעועית עד גובה התבנית כמשקולת כדי שהבצק לא יצנח באפיה.

ביצים שלמות חלמונים סוכר ומלח מוקצפים לקציפה תפוחה ובהירה. ומקופלים לתערובת החמאה והשוקולד המומסים.

התערובת לאחר קיפול.

לשפוך את התערובת כמה מילמיטר פחות מגובה התבנית. (העוגה תופחת באפיה ויורדת לגובה ההתחלה.)-הפאי לאחר האפיה. מקררים ומצפים בגנש למעלה. ומקשטים בתלתלי שוקולד . ופירות.

הפאי לאחר ציפוי הגנש קישוט בתלתלי שוקולד ותותים- עשיר שוקולדי ומאוד טעים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת