33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם פריך טעים.

לפני מספר שבועות שאלו אותי "האם אני עדיין נוקטת בדיאטה ללא גלוטן "? עניתי שהפיתוי הכי גדול שלי ללחם הוא כשאני אופה בבית.  

אפיית לחם ביתי משפיעה על בלוטות הרוק והטעם מתחילת הלישה, העיסוק בבצק ועד לריח הלחם המופץ  ברחבי הבית בהיותו נאפה בתנור. 

הפעם אשתף אתכם במתכון  ללחם ללא לישה.  לחם פריך, קרנצ'י , עסיסי שמצאתי בבלוג של דפי תמר, בלוג לאוכל טבעוני. 

המשפחה התלהבה וזהו המדד החשוב ביותר להצלחה באפיית לחם ביתי. 

עשיתי 2 ניסיונות לפני פרסום הרשומה. 

למדתי מספר דברים בתהליך ואשתף אתכם. 

למתכון: הכמות היא לכיכר אחת. 

3 כוסות קמח .

שילובים אפשרים :

1. ניתן קמח לבן בלבד,

2. 2 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן. 

3. כוס קמח שיפון, כוס קמח מלא וכוס קמח לבן 

4. קמח כוסמין  . 

1/4 -1/2 כפית שמרים יבשים

1 ו 3/4   כפיות מלח

2 כוסות מים פושרים.

בקערה  להניח את הקמחים הנבחרים ולהוסיף את השמרים ולערבב. 

להוסיף מעט מים וללוש ולהוסיף את המלח, לערבב  בעזרת מרית או כף עץ לעיסה אחידה. 

העיסה עצמה לחה ורכה. 

להניח במקום קריר, בקיץ במקרר, מכוסה בנילון  ובמגבת למשך 12 שעות לפחות, אפשר יותר.  

אני השהיתי למשך הלילה ועד לשעות הצהרים. 

הבצק תופח בקערה, לא גולש על גדותיו. 

לפני האפייה להוציא את הבצק ולהניח על משטח מקומח היטב. 

בהיותו לח מאוד רצוי לצפות את הבצק בקמח ולצור כיכר, להניח בתבנית אפייה ללחם משומנת ומקומחת.

לחרוץ חריצים בסכין. 

לחמם תנור בחום גבוה 200 מעלות. 

במתכון המקורי כתוב שרצוי לאפות את הלחם בתבנית פיירקס עם מכסה כדי לצור אדים, כיון שלי אין כלי שכזה אזיי,

קיבלתי את העיצה השנייה ויצרתי אדים ע"י הנחת קוביות קרח בתבנית האפייה, עליה מונחת תבנית הלחם, וכמו כן שמתי כוס עם קרח בתנור. 

אופים משך חצי שעה, הלחם נעשה עם ציפוי קראסט עבה. 

אפית שוב את הלחם? טעים לי . אמר הבן שלי שחזר מבית הספר. 

לחם ביתי שווה, ללא התעסקות . 

למשכימי קום ומשקיענים ניתן להתחיל את תהליך ההכנה של הבצק בשעות הערב המוקדמות ,

לאפות את הלחם בבוקר  ולהכין כריכים לבית הספר ולמסגרות. 

מה אתם אומרים? 

בתאבון ותודה לדפי תמר, בלוג מומלץ. 

אתי. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת