00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ביסים אחרונים של פסח

 

היום הוספתי לרשימת הקניות שעל המקרר "נייר כסף" ואז פתאום חשבתי " ומה עם המדפסת"? ;-)

 

ערב נעים וטעים לכולם! נכון שתכף ממונה ונכון שאני הראשונה לנופף לפסח, מרור ובמיוחד מצה לשלום ולא להתגעגע כלל אבל נכון גם שעדיף מאוחר מאשר לעולם לא, הלא? טוב בקיצור, יש מנה טורקית מסורתית מבית חמותי (ז"ל) שירשנו יחד עם עוד כמה מאכלים בלעדיהם בן זוגי לא מעביר את חול המועד. מדובר בסוג של פשטידה של מצות, גבינות ואיך לא תרד כמובן(אם כי אפשר גם ללא). מגישים אותה לארוחת בוקר עם ביצה קשה ובליווי, תחזיקו חזק! סירופ סוכר סמיך במיוחד, וזה תאמינו או לא אפילו טעים! כבר שנים שאנו מכינים את המינה או ברבים מינאס(בדגש על ה"י"),כל פעם מאלתרים גבינות אחרות אבל אף פעם לא מגיעים לאותו טעם ענוג ומיוחד שזכור לנו מבית חמותי עליה השלום.
בדיוק היום בבוקר סיימנו את המינה האחרונה לחג זה ותוך כדי דיברנו על סוגי הגבינות ששמנו פעם כן ופעם לא ואיך זה נתון לפרשנות וטעם אישי- יש מצרכי בסיס בלעדיהם ממש אי אפשר ויש גם אופציות לגיוון וזה תמיד נחמד. מכיוון שאין לנו ממש מתכון רשום ומדויק אנחנו עושים "לפי העין" פחות או יותר, מערבבים, טועמים ומוסיפים במידת הצורך. אני ארשום את הגרסא שהכנו לאחרונה ואתם כבר תחליטו על ההמשך.

 

 

 

מינה טורקית עם תרד וגבינות
הרכיבים(לתבנית חד פעמית מבלנית ענקית):
6-8 מצות
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
500 גרם גבינה לבנה
כ-300 גרם מדליוני תרד מוקפאים מופשרים
כ-300 גרם תערובת גבינות מגוררות (צפתית, בולגרית, צהובה, קשקבל ועוד לפי הטעם)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
4 ביצים L
מעט שמן

 

אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות תחת מי ברז, מניחים בקערה ע"ג מגבת, מכסים ומשהים 30 דקות לפחות עד שהמצות מתרככות ומתגמשות.
מפרידים את תפוחי האדמה ל-2 ו-1 מגרררים בנפרד על מגררת דקה.
שמים את שני תפוחי האדמה בקערה גדולה.
סוחטים היטב את התרד המופשר ומוסיפים אל תפוחי האדמה.
מוסיפים גם את כל הגבינות, מתבלים במלח (לא לשכוח שגם הגבינות די מלוחות) ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.
טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים פנימה 2 מהביצים, טורפים שוב.
משמנים מעט את תבנית האפיה ומסדרים בתחתית 3-4 מצות כך שיכסו את כל התחתית (מותר ורצוי לקרוע את המצות כדי להתאימן לתבנית).
יוצקים מעל את המילוי ומיישרים בעזרת כף או מרית.
מכסים עם שכבת מצות נוספת.
טורפים בקערה את שתי הביצים הנותרות, מוסיפים את תפוח האדמה שנותר, מוסיפים כמה כפות של גבינה מגוררת כלשהי (לפי הטעם), ממליחים וטורפים שוב.
מורחים על המצות בשכבה אחידה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40-50 דקות עד שהמינה מזהיבה היטב.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הגשה:
חותכים את המינה לקוביות קטנות ומשקים אותה בסירופ סמיך.

* את הסירופ מכינים רגיל עם מים וסוכר וקצת מיץ לימון רק ביחסים שלטובת הסוכר, משהו כמו על כל כוס סוכר 2/3 כוס מים (אולי פחות) כדי שיתקבל סירופ בסמיכות של דבש נוזלי*

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

נ.ב אשמח לשמוע אם מישהו נוהג להכין מינאס בבית ובאיזו גרסא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת