88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גלידה שוקולד על מצע אגוזים קלויים מתאימה גם לפסח

המתכון הזה בעצם היה צריך להיות עוגת שוקולד, כשהתחתית עשויה מאגוזים. מה שיצא מזה זה גם עוגה וגם קינוח.

מה שבטוח, זה טעיםםםםם

אני נותנת כאן את המתכון לתבנית קטנה, אני הכנתי כמות כפולה

כל אחד יבחר לעצמו את התבנית המתאימה, התחתית צריכה להיות בגובה של 1 עד 2 ס"מ לערך, זה מספיק.

רצוי מאוד להניח בתבנית נייר אפייה.

העוגה מתאימה לפסח ולכל השנה.

קצת תמונות על התהליך ולאחר מכן המתכון

התערובת בסיר בישול

התערובת בתבנית אפייה מתאימה מעל נייר אפייה

הקצפת על התערובת

השוקולד לאחר המסה

שופכים על הקצפת וכל זה נשלח למקפיא להתגבשות

ככה זה נראה לאחר ההתגבשות

חג שמח וטעים

גירסת הדפסה למתכון:

מצרכים: תבנית מתאימה עם נייר אפייה

1.      2 כוסות אגוזים קצוצים וקלויים

2.      1/2 כוס חמאת בוטנים

3.      1/2 כוס ריבת חלב

4.      1/4 כוס דבש

5.      2 שמנת מתוקה

6.      1 חבילה אינסטנט וניל

7.      3/4 כוסות חלב

8.      2 חבילות שוקולד (לא חשוב איזה אני אוהבת שוקולד חלב).

הכנה:

לבשל את כל המצרכים מ-1 - 4 עד שכל התערובת מתגבשת. אם סמיך להוסיף מעט מים או חלב, אם דליל, להוסיף מעט אגוזים או קוקוס. לערבב, לשטח בתבנית מתאימה, להכניס למקפיא

להקציף: 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט וניל + חלב לקצפת יציבה

להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את הקצפת, להחזיר למקפיא לפחות לחצי שעה.

לאחר חצי שעה, להרתיח: 1 שמנת מתוקה, כשרותח, לכבות ולהכניס 2 חבילות שוקולד לערבב עד להמסה.

להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את השוקולד ולהחזיר למקפיא עד שהכל מתגבש.

מומלץ להשאיר במקפיא.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת