00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת מוס שוקולד על בסיס קוקוס ללא סוכר וללא גלוטן

עוגה מעולה שמלווה אותי שנים בפורמט הרגיל שלה. הפעם החלטתי לעשות אותה ללא סוכר.

יצא  מעולה. 

עוגה באמת קלה .  רק לדאוג להקפיא רותה לפחות 8 שעות לפני הגשה . אפשר להגיש אותה כשהיא חצי קפואה ואז בכלל יש חגיגה...

 

 

מתכון  לעוגת מוס שוקולד על בסיס קוקוס -

5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס של תחליף סוכר  -  השתמשתי באבקת ספלנדה  

150 גרם קוקוס שזה 2 כוסות מלאות קוקוס

200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר של עלית

שמנת מתוקה

שקית אחת של סוכרזית- סוכרה דיאט

ההכנה:

מקציפים  את 5 החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה  את תחליף הסוכר . עם סוכר רגיל הקצף הופך ךהיות חזק ונוקשה מאד. כאן קצת פחות אבל עדיין קצף טוב. 

בתום ההקצפה מקפלים פנימה את הקוקוס.

שופכים את התערובת לתבנית בגודל 26 או תבנית עגולה חד פעמית משומנת. אופים כ- 15 עד 20 דקות בתנור מחומם ל180 מעלות עד שמקצפת הקוקוס מזהיבה . 

אצלי בתנור האפיה ארכה  15 דקות ב180 מעלות . לקרר  את הבסיס באופן מוחלט.

 

בהמשך, בקערת הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.

בינתיים על הגז ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים שלא יישרף. כשנמס מורידים מהאש ומקררים מעט . מוסיפים לשוקולד החם

את החלמונים אחד אחרי השני . לא מוסיפים את החלמון השני עד שהראשון לא נבלע כולו. וכך הלאה. יש לערבב במהירות כדי למנוע

הקרשות החלמון  בשוקולד. 

 

כשתערובת השוקולד התקררה מקפלים אותה לתוך השמנת. ( רצוי תחילה להשוות טמפרטורות בין 2 התערובות ).

מתקבל מוס שוקולד נהדר- למרוח אותו באמצעות מרית על מקצפת הקוקוס .  לסגור בניילון נצמד ולהכניס למקפיא. 

10 דקות לפני הגשה אפשר להוציא מהפריזר ולהנות...

ובהזדמנות זו אאחל לכולם חג אביב שמח , חג של שמחה , אושר והתחדשות,

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת