00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

אין פסח בלי מצה עם ממרח שוקולד

20/04/2014

אין חג הפסח עובר ללא מצה מרוחה בממרח שוקולד - לפחות מבחינת הילדים. בתכלס ממרח השוקולד המתועש אינו בריא במיוחד, למרות התווית על הקופסה שמבטיח שהממרח אינו מכיל כולסטרול - מה שמקנה לנו תחושת בריאות. באופן עקרוני כולסטרול מגיע מהחי, כך שהממרח אינו חלבי או שאינו מכיל ביצים,עוף,בשר ודגים כך שקיבלנו ממרח שוקולד ללא כולסטרול.

מצאו את ההבדלים

בדקתי שני ממרחי שוקולד מאותה החברה - אחד מהם מכונה ללא סוכר ומומתק על ידי ממתיק מלטיטול. הכמות שנבדקה היא כפית אחת = 18 גרם

ערכים ללא סוכר רגיל
אנרגיה 78 97
חלבונים (גרם) 0.72 0.72
פחמימות (גרם) 11.52 10.98
מתוכן סוכרים (גרם) 0 0
שומנים (גרם) 5.22 5.58
שומן רווי (גרם) 1.98 2.16
שומן טראנס (גרם) 0 0
כולסטרול (מ"ג) 0 0
נתרן (מ"ג) 0.18 1.98
סיבים תזונתיים (גרם) 2.34 0

 

מי שמכיר אותי יודע שאחד הדברים החשובים לי ביותר הוא - לשים דגש מה אנחנו מכניסים לגוף, ובמיוחד מה אנו מגישים לילדינו. על כן מביאה לכם שתי מתכונים בריאים עשירים בויטמינים ומינרלים מרקמם כממרח שוקולד וטעמם עשיר.

ממרחי שוקולד בריאים

המרכיבים

3 תמרים מזן מג`הול חתוכים לחתיחות קטנות.

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות אבקת חרובים או לחילופין תמצית תמרים (לא הכרחי אפשר במקום להוסיף עוד אבקת קקאו)

2 כפות שמן זית

1/4 כוס חלב סויה/חלב אורז/חלב שקדים או מים

1/3 כוס טחינה גולמית או חמאת שקדים (לאלו שהטחינה חמצה עבורם)

אופן ההכנה

לסיר בישול קטן הכניסו את כל הרכיבים מלבד הטחינה. הביאו לרתיחה, הקטינו את הלהבה ובשלו עוד 1-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתמרים נמסים.
הורידו מהאש, הוסיפו את הטחינה וערבבו.
העבירו לכלי אחסון והשאירו להתקרר.
אפשר לאחסן במקרר. כשהתערובת מתקררת היא הופכת לסמיכה יותר. אם היא הופכת למאוד קשה ניתן לרכך עם מים רותחים (מעט מאוד!)

ממרח שוקולד קל הכנה

אם אתם רוצים ממרח שוקולד להכנה תוך דקה, זהו מתכון מעולה.  אני מכינה אותו הרבה כשבא למשפחה פתאום לטבול פירות בשוקולד, לזלף על פנקייקים או למרוח על פרוסה.

המרכיבים

1/4 כוס חלב שקדים או סויה
1/4 – 1/2 כוס שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות קטנות (או שביבי שוקולד צ`יפס)

אופן ההכנה

להרתיח בסיר קטן את החלב, להוריד מהאש ולהתחיל להוסיף לאט לאט את שביבי השוקולד. לערבב כל פעם עד שהשוקולד נמס.
יש להוסיף שוקולד עד לקבלת מרקם קצת סמיך כמו ממרח שוקולד.

אם זה לא נמס בקלות, אפשר לחמם מעט על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת