00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם לנשמה רצון משל עצמה

משחקי השף - נוסח כיתות ה` - פסח 2014

20/04/2014

השנה החלטתנו לחגוג את

היציאה לחופשת פסח

ברוח התקופה - קצת אחרת.

"משחקי השף"

חלקנו את התלמידים לקבוצות

כל קבוצה קיבלה מתכון,

היה עליה להיערך לקראת הכנתו

בהבאת המצרכים ולהכנו בכיתה.

בנוסף היה עליהם להכין משהו שייחד אותם מקבוצה אחרת.

(התלמידים הכינו סמלים, כובעי שף, סינרים ועוד)

מצורפים המתכונים והתמונות

קבוצה 1- מוס שוקולד

החומרים:

 צנצנת שוקולד נוטלה גדולה

         2 יח` שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לשים את הנוטלה במיקרו ל- 15 שניות שתתרכך.

               בעזרת מיקסר יד להקציף היטב את 2 השמנת המתוקה

               ושוקולד הנוטלה, למזוג לכוסיות חד פעמיות קטנות

               ולשים במקפיא.  כאשר מוציאים את הכוסיות יש להניח

               אותם על צלחת הגשה יפה.

קבוצה 2 - עוגת מצות עם שוקולד   

החומרים:

 1 חב` מצות שיש בה 12 מצות לפחות

סוכריות צבעוניות לקישוט 

1 צנצנת שוקולד נוטלה גדולה 

  1 סכין למריחת השוקולד 

  מגש עליו יש להניח את העוגות 

1 סכין משור לפריסת העוגות 

אופן ההכנה:  

מניחים על המגש מצה מורחים עליה בזהירות שוקולד, 

מניחים מעל השוקולד מצה נוספת ושוב מורחים

   שוקולד וחוזר חלילה (לעשות עם 5-6) מצות לכל עוגה.

מעל ניתן לפזר סוכריות צבעוניות.    

 את העוגות יש להניח על מגש

ולחתוך אותן לקוביות

 קטנות כמספר ילדי הכתה.

קבוצה 3 -  כדורי שוקולד לפסח

החומרים:

 200 גר` שוקולד מריר (שתי חבילות)

           - 8 כפות קקאו

           - 2 כוסות חלב

           2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

את החומרים הנ"ל יש לשים בקערה

ולהכניס למיקרו

להמיס ולאחר  מכן לקרר. 

לאחר מכן להוסיף:

-1 כוס אגוזי מלך כתושים

-1 כוס שבבי שוקולד

- 4 כוסות קמח מצה

לערבב, לשים במקרר לחצי שעה,

ליצור כדורים בינוניים,

לגלגל בקוקוס ולהניח בכוסית קטנה של נייר.

את כל הכדורים יש להניח על מגש יפה עטוף במפית נייר יפה.

קבוצה 4: שיפודי פירות בשוקולד

החומרים:

 35 יח` שיפודים מעץ ארוכים 

 6  תפוחי עץ

6 בננות 

 6 אגסים 

      4 חב` שוקולד חלב 

      1 חב` פיצפוצי שוקולד

אופן ההכנה:

יש לחתוך את הפירות לקוביות

 ולהשחיל אותם לסירוגין על כל שיפוד.

              להמיס במיקרו את השוקולד בקערה

לטבול כל שיפוד בשוקולד

ולתקוע בכדור קלקלר שיונח בתוך עציץ או

              קערה או לקחת פומלה לחצות אותה לשתיים

ולתקוע את כל השיפודים בגב הפומלה.

קבוצה 5: חרוסת על מצה

החומרים:

 200 גר` אגוזי המלך טחונים דק 

-       1 קופסה של ממרח תמרים

-       2 כוסות יין מתוק

-       3 מצות להגשה

אופן ההכנה:  

מערבבים בקערה את כל החומרים,

               שוברים את המצות לריבועים כמספר ילדי הכתה

ושמים מעט מהחרוסת על כל מצה.

מניחים על מגש שעליו מפית יפה

והחרוסת מוכנה לאכילה.

השולחן מוכן לסעודה

(כיצד להכין את קישוטי השולחן - ברשומה הבאה)

כמובן שאצלנו אין מפסידים - כולם ניצחו

וזכו בסעודה מתוקה וכשרה לפסח.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אס האחת אלא אם צויין אחרת