33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

הבוקר שאחרי...

יום השבתון , אחרי ליל הסדר. הבית שקט , קמים מאוחר, אוכלים ארוחת בוקר מאוחרת ....מצבריי. 

הילדים חיכו בקוצר רוח לתפריט החג ,מנת ארוחת הבוקר ,מצבריי ממצות , ביצים וחלב מטוגן על מחבת , שחיתות פסח. 

להבדיל מהשבוע שלפני החג , נקיונות, אירגון וסידור הבית לקראת ליל הסדר, בישולים ואפייה לארוחת החג, משך היום הינו שקט. 

הכנת שיעורי בית, בילוי מול הטלויזיה והמחשב, מנוחת צהרים ,הליכה ,ארוחת צהרים /ערב מאוחרת. 

​השנה חגגנו את ליל הסדר בקיבוץ, בקרב המשפחה של בעלי, בתפריט גפילטעפיש, מרק קנידלך, סלט ביצים, כבד קצוץ, חרוסת פולנית, סלט ירקות ירוק,שוק טלה וירקות שורש שבעלי הכין, צלי אנטריקוט,תפוחי אדמה. הרבה אוכל נאכל ונשאר.

​תשאלו מה אני אכלתי...הצמחונית במשפחה? חסה, חסה, חסה וחרוסת של תמרים ואגוזים . סלט ירוק ותפוחי אדמה. ולא מטעמי דיאטה, אלא משום שאינני חובבת את מטעמי השולחן . לא הצלחתי להתרגל לתפריט במשך 25 השנים האחרונות. 

לארוחה תרמתי עוגת שוקולד מתוך מדור מטעמים ,מיקי שמו.

עוגיות בראוניז שוקולד. 

החומרים לתבנית 20*30 ס"מ .

300 גרם שוקולד מריר  60% או 200 גרם מריר ו 100 גרם חלב

150 גרם חמאה או מחמאה

60 מ"ל , 1/4 כוס- ליקר אמרטו או שוקולד

5 גרם אבקת נס קפה - אופציונלי להוספה בזמן המסת השוקולד. 

1/2 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס או שמנת סויה של אלפרו לבישול 

3 ביצים שלמות 

3/4 כוס סוכר 

3/4 כוס קמח מצה 

1 כפית אבקת אפייה

100 אגוזי מלך קצוצים גס. 

אופן הכנה :

מחממים תנור ל 170 מעלות. 

ממיסים שוקולד מריר וחמאה בסיר קטן ,בן מארי , כשמומס מוסיפים את השמנת/שמנת סויה או קרם קוקוס 

מוסיפים את ליקר האמרטו ומערבבים לעיסה אחידה. 

מקציפים את הביצים והסוכר לקציפה גבוהה במשך חמש דקות, במהירות בינונית עד גבוהה. 

מורידים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים את תערובת השוקולד ואחריה את הקמח. 

ממשיכים לערבב עד לקבלת גוון אחיד. מוסיפים 1/2 מכמות האגוזים ומערבבים. 

יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים את יתרת האגוזים מעל, אופים כ 40 דקות. 

בגמר האפייה מקררים מחוץ  לתנור ועוטפים בניילון נצמד למשך כמה שעות. 

כשרוצים לחתוך מכניסים למקפיא ל 10 דקות, מוציאים ופורסים לקוביות. 

חג שמח לכולם. 

אתי. 
 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת