00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

פיצה בסגנון פיצה האט עם נגיסי גבינה

זה בטח אחד המאכלים ההזויים של הפאסט פוד, אבל מה לעשות ראיתי תמונות וגם רציתי כזה. מאחר שאני לא בטוחה שבאמת מוכרים פיצה כזאת בסביבתי החלטתי להכין לבד, ויצא טעים ביותר. להלן המתכון (הבצק מבוסס על מתכון לבצק פיצה האט שמצאתי בשיטוטתיי באינטרנט עם שינויים שלי):

 

המצרכים:

2/3 כוס מים פושרים

1/5 כוס חלב

1 כף סוכר

קורט מלח (אני שכחתי לשים - ועדיין יצא בסדר)

1/2 שקית (הקטנה) של שמרים יבשים

1 כף מלאה שמן זית

2 כוסות קמח לפיצה/ קמח לחם/ תערובת של שניהם + עוד קצת לקימוח

שמן צמחי נוסף לשימון התבנית

חמאה מומסת מעורבבת עם קצת אבקת שום

 

לרוטב:

1/4 קוספת רוטב לפסטה (אני השתמשתי ברוטב לפסטה בתוספת שום ואורגנו של "שופרסל"

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית בזיליקום יבש

 

200 גר' מוצרלה מגוררת

כ-6 מקלות (אצבעות) מוצרלה 

תוספות לבחירה: גבינות צהובות מגוררות נוספות, פטריות, עגבניות וכיו"ב

ביצה טרופה, לציפוי בצק הנגיסים + שומשום, לפיזור

 

אופן ההכנה:

1. מכינים בצק: מערבבים בקערה גדולה חלב, סוכר ושמרים. מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מניחים בצד ל-2 דק'. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב, מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב ידני (למשל בעזרת מזלג). מוסיפים את המלח ומערבבים עוד קצת. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דק'.

2. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים: אחד גדול יותר (כ-2/3 מכמות הבצק) והשני קטן יותר (היתרה). מרדדים את הכדור היותר גדול לעיגול או מלבן (תלוי בתבנית בה תאפו - אני הכנתי במלבנית).

3. בינתיים, משמנים היטב את התבנית. ממיסים את החמאה מעל באן מארי ומערבבים עם אבקת השום.

4. מעברים את עלה הבצק המרודד לתבנית (אם מדובר בתבנית מלבנית - עדיף שהמלבן יהיה לאורך יותר קטן מהתבנית - כך שישארו שוליים עבור הנגיסים ולרוחב התבנית הבצק יעבור את שולי הבצק, נסגור אותו כמו נגיס ענק).

5. מגררים חלק מגבינת המוצרלה, ניתן לערבב עם גבינות צהובות נוספות. שמים בצמוד לשוליים שהשארנו לרוחב התבנית וסוגרים מעל המילוי.

6. מרדדים את כדור הבצק הנותר (הקטן) למלבן ומחלקים למלבנים קטנים (לפי אורך השוליים שהותרתם, קצת יותר). חותכים את אצבעות המוצרלה ל-3 חלקים, כל אחד ומניחים כל חלק קטן כזה במלבנים. מגלגלים וצובטים את הבצק. מניחים לצד השוליים ומשאירים מרווחים ביניהם (הם עוד יתפחו).

7. מורחים את החמאה המומסת על הבצק (המלבן הריק באמצע). שמים מעל התבנית משהו שיכסה את כולה, ונותנים לה לתפוח כשעה.

8. בינתיים מכינים את הרוטב והתוספות. לרוטב: שמים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב ומבשלים קצת לפתיחת הטעמים.

9. לאחר שהבצק תפח, מורחים את הרוטב על אותו המלבן הריק באמצע, מוסיפים תוספות ואת המוצרלה המגוררת הנותרת.

10. מורחים ביצה טרופה על כל הנגיסים מסביב ומפזרים שומשום.

11. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות, ואופים את הפיצה בחום הזה בחלק התחתון של התנור עד שהגבינה מבעבעת.

 

בתאבון ולהתחלק עם כמה שיותר אנשים בפיצה המשחיתה הזאת....(לא לאכול לבד! - משמין נורא) cheeky

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת