33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ריבועי בריאות (עוגיות שיבולת שועל) - טבעוני

 

ריבועי בריאות אלו הן בעצם עוגיות שיבולת שועל טבעוניות! גם את העוגיות האלו הכנתי לבעלי היקר 

שאבתי השראה למתכון הזה ממתכון לחטיפי גרנולה שב"ספר המתכונים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי.

המתכון ללא ביצים, ללא חלב, ללא חמאה וללא סוכר. 

 

מצרכים (25 ריבועי עוגיות):

75 גרם שקדים קצוצים גס 

3 תמרי מג'הול חתוכים לקוביות קטנות 

45 גרם גרעיני דלעת 

10 גרם שומשום לבן 

20 גרם שומשום שחור 

200 גרם פתיתי שיבולת שועל 

1 כפית קינמון טחון 

קורט מלח 

90 גרם שמן צמחי

180 גרם מים חמים (לא רותחים!)

 

אופן ההכנה:

לשים בקערה קטנה את המים החמים, השמן, תמרי מג'הול ולערבב. להוסיף לאותה הקערה את פתיתי שיבולת השועל ולערבב שוב.

לשים בקערת המערבל את השקדים, גרעיני הדלעת, שומשום לבן+שחור, קינמון ומלח.

להוסיף לקערת המערבל את תערובת שיבולת השועל ולערבב עד לאיחוד. למזוג לתבנית התנור (התבנית המרובעת שמגיעה עם התנור) ולמרוח בצורה אחידה בעזרת מרית או כף.

לחמם תנור ל-160°c ולהכניס את העוגיות לאפייה של 15 דקות, להוציא את התבנית ולחתוך את העוגיות (סך הכל אמורות לצאת 25 עוגיות מרובעות, אפשר לחתוך בגודל שונה).

להוריד את טמפרטורת התנור ל-100°c ולהחזיר את התבנית לתנור עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.

שימו לב שהן מעט רכות כשתוציאו אותן מהתנור, להעביר אותן בזהירות לרשת כדי שתתייבשנה ותתקשנה.

* המתכון קל מאוד להכנה ואפשר להכין אותו גם בקערה אחת וכף - פשוט פשוט פשוט.

 

לבריאות ובתיאבון! 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת