2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת קרמבו גלידה

21/02/2019

עוגה נושנה שלא הכנתי הרבה זמן,העוגה האהובה על מאור בני ונמנעתי כמה שנים

להכין אותה בצורתה הרגילה , תודות ליונית צוקרמן המקסימה שנתנה רעיון אחר

לעוגה הרגילה הכנתי אותה שוב ,

עוגה קלה מאוד להכנה ,מרשימה וטעימה מאוד ,דרך אגב העוגה מתאימה לפסח .

עוגת קרמבו גלידה .

החומרים הדרושים:

6 ביצים מופרדות

 1 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

4 כפות שמן

לקרם וניל :

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

 לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה :

מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ,מקפלים פנימה את

החלמונים השמן ואבקת האינסטנט בזהירות לא לשבור את הקצף עד שכל

התערובת אחידה 

משמנים תבנית עגולה קוטר 26 ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות חצי שעה בלבד העוגה תישאר

לחה מעט, וסכין שתינעץ במרכזה תצא עם פירורים. מוציאים מהתנור,עוברים בשוליים עם סכין ,העוגה שוקעת מיד הכול

בסדר . מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את הקרם .

הכנת הקרם:

בקערת המיקסר מוסיפים שמנת מתוקה ,פודינג וניל וכוס חלב מקציפים לקצפת יציבה ,מורחים על העוגה בצורה

אחידה ,מכניסים למקרר לפחות לשעתיים .

ציפוי שוקולד גאנש :

ממיסים את השוקולד במיקרו בהתחלה ל30 שניות מערבבים וממשיכים לעוד

30 שניות ,מוציאים את השוקולד מערבבים ומוסיפים את השמנת מתוקה ,

מערבבים לקרם חלק ומבריק יוצקים על העוגה ,שומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה .

את הרעיון לעוגה שבתמונה לקחתי מיונית צוקרמן המקסימה אחרי שהחלק התחתון של העוגה יתקרר בעצתה של יונית

זילפתי קרמבואים קטנים על התחתית והכנסתי להקפאה לשעתיים ,לאחר מכן שפכתי את הגאנש על הקרם ,ולבסוף זילפתי

מעט שוקולד לבן מומס .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת