44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

גפילטע פיש פיקנטי

גפילטע פיש פיקנטי

בס"ד

 

אומנם אנחנו לא נמנים עם עדות אשכנז הרגילים במאכל זה,אבל אין חג ראש השנה או פסח שאימי היקרה ויתרה עליו, מה שכן שידרגה אותו והכינה אותו פיקנטי ולא מתוק.

לכבוד חג פסח הקרב ובא הבאתי לכם את המתכון של אימי שהכנתי בפעם הראשונה בחיי',יצא מדהים אבל כמובן שהיה חסר המגע של אמא.

הנה הוא לפניכם ולערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4247

 

 

המצרכים לקציצות:

2 ק"ג דג קרפיון 

2 יח' בצל גדול

2 ביצים

1 כפית מלח או לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס קמח מצה

 

המצרכים לציר:

ראש ועצמות של הקרפיון

1 בצל גדול

3 גזרים 

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

4 כוסות מים

3 כפות שמן

 

אופן הכנת הקציצות:

- לפרק את הדג ולטחון את הבשר שלו (לשמור את הראש והעצמות).

- לשים בקערה את הדג הטחון,מלח,פלפל שחור,בצל קצוץ דק,ביצים וקמח מצה ולערבב.

- להניח בצד לספיגת טעמים.

 

אופן הכנת הציר:

- בסיר רחב לחמם את השמן.

- לקצוץ את הבצל ולטגן עד להשחמה קלה.

- לחתוך את הגזרים באלכסון ולהוסיף לסיר.

- להוסיף את הראש והעצמות.לתבל במלח ופלפל ולהוסיף את המים.

- כשהציר רותח להכין מתערובת הקציצות,קציצות מאורכות ולהכניס פנימה.

- להביא לרתיחה ולהנמיך את הגז לבשל שעה-שעה ורבע עד שהקציצות מוכנות.לקרר.

- להגשה להניח קציצת דג,מעליה גזר ומעט מציר הדגים שהתקרש.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת