1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קוקו סבזי ,חביתת ירק מהמטבח הפרסי

04/04/2014

כולנו מכירים את חביתיות הירק הנהדרות ,זאת גירסה פרסית שנקראת ``קוקו סבזי`` שהיא מעין חביתה ,פשטידה ,שמתבשלת

במחבת עגולה בקוטר 20 כדי שתצא גבוהה ויפה ,מגוון של ירק יש בחביתה והמון גירסאות ,אפשר להוסיף ירק או להשמיט ,

בכל מצב החביתה הזאת נהדרת ,כארוחת בוקר או ערב נהדרת ,והצבע הירוק החי שובה לב ,ממליצה בחום ,אם אהבתם

כתבו לי אשמח לשמוע .

חומרים :

1/2 צרור נענע

1/2צרור פטרוזיליה

1/2 צרור שמיר

1/2 צרור כוסברה

1/2 כוס עלי תרד או טרגון

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 בצל יבש מגורד

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה (אפשר חריפה למי שאוהב )

1 כפית שטוחה כורכום

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים וקוצצים את כל הירק ,מערבבים בקערה ,מוסיפים את התפוח אדמה ,הביצים ,

והתבלינים ומערבבים .

מחממים מחבת עם שמן ,מגלגלים את השמן במחבת לכיסוי הדפנות ,ממתינים שהשמן חם

יוצקים את כל התערובת למחבת ,מטגנים על להבה בינונית כ5 דקות ,אפשר לכסות את

המחבת במכסה ,מרימים את החלק התחתון בודקים שהוא שחום ויציב ,מחליקים את

החביתה על צלחת ומחליקים אותה חזרה הפוכה למחבת ,ממשיכים לטגן עוד 4 דקות .

או עד שהחביתה שחומה ויציבה . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת