00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת דקואז פיסטוק

על העוגה הזו חלמתי בלילה... ובבוקר ניסיתי להרכיב את המתכון המתאים לחזון הלילי שלי. מה לעשות יש כאלו שחולמים על חופשת ספא בשוויץ, ויש כאלו שחולמים על עוגות ומתכונים. אבל אתם לא שומעים אותי מתלוננת נכון?!  (תגידו לא! זה מאוד חשוב לי, אני ממש משתלדת...) בכל אופן נחזור רגע לענייננו והפעם בגלל פסח נפל דבר והוחלט פה אחד (שלי כמובן) להכין שתי שכבות של דקואז פיסטוק וביניהם לפנק בקרם שמנת פיסטוק וקרם שמנת בטעם לוטוס. ותגידו לי אתם מה יכול להיות רע בעוגה כזו? 

בתמונות אפשר לראות שקישטתי את העוגה בכדורי הקוקוס וריבת החלב שפרסמתי כבר במסגרת מרתון פסח, אבל כנראה שהכנתי אותם גדולים מידי, ולכן הם היו גם כבדים מידי. ולאחר כמה דקות של התאפקות הם פשוט החלו בגלישה חופשית ומעיכת העוגה. כך שאם אתם רוצים לקשט איתם, הייתי ממליצה (מניסיון surprise ) להכין אותם הרבה יותר קטנים וקלילים או פשוט למצוא קישוט אחר. (העוגה תהייה טעימה גם ללא קישוט)

 

 

 

המצרכים:    (מתאים לתבנית 24)

 

דקואז פיסטוק: (שכבת הבסיס והאמצע)

  • 4 חלבונים בגודל M

  • 1/2 כוס סוכר

  • 120 גר' שקדים לבנים טחונים דק.

  • 3/4 כוס אבקת סוכר

  • 30 גר' פיסטוקים קלופים טחונים גס (אפשר גם לקצוץ עם סכין חדה)

  • 2 כפות מחית פיסטוק

 

קרם שוקולד לבן ופיסטוק

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 150 גר` שוקולד לבן 

  • 2 כפיות מחית פיסטוק (קונים בחנויות מתמחות באפיה) 

 

קרם שוקולד לבן ונוגט

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 150 גר` שוקולד לבן

  • 2 כפות אבקת נוגט ( אם אתם לא מוצאים אפשר להמיר בממרח לוטוס באותה הכמות)

 

ההכנה:

שכבת דקואז פיסטוק (שכבת הבסיס והאמצע)

  1. הקציפו במיקסר את החלבונים ביחד עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת ערבבו את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והפיסטוקים הקצוצים. 
  3. שלבו את הקצף ותערובת השקדים יחד בתנועות קיפול, עד לאיחוד.
  4. הוסיפו את מחית הפיסטוק אל מסת הקצף וערבבו היטב.
  5. העבירו את הקצף אל שקית זילוף חד פעמית, וגיזרו מעט את הקצה.
  6. רפדו שתי תבניות בנייר אפיה, סמנו בעזרת עיפרון עיגול בגודל של תבנית אפיה מס' 24 (פשוט הניחו את התבנית מעל נייר האפיה וסמנו)
  7. היפכו את נייר האפיה, רססו במעט שמן, ומלאו במחצית מכמות הקצף את העיגול המסומן. - עשו כך גם בתבנית השניה.
  8. הכניסו לאפיה של כ- 20 דק' בחום של 180 מע'.
  9. לאחר האפייה צננו היטב את המרנג, והורידו את נייר האפיה.

 

קרם שוקולד לבן ונוגט:

  1. המיסו את השוקולד הלבן בבן מארי. (קלחת מים רותחים ומעליה קערה יבשה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של כ- 20-30 שניות כל פעם.

  2. הוסיפו אל השוקולד המומס את אבקת הנוגט וערבבו היטב. וצננו מעט.

  3. הקציפו במיקסר, את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה.

  4. הוסיפו אל הקצפת את השוקולד המומס (המצונן מעט) וערבבו היטב לאיחוד.

קרם שוקולד לבן ופיסטוק:

  1. המיסו את השוקולד הלבן בבן מארי. (קלחת מים רותחים ומעליה קערה יבשה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של כ- 20-30 שניות כל פעם.
  1. הוסיפו אל השוקולד המומס את מחית הפיסטוק, ערבבו היטב וצננו מעט.

  2. הקציפו במיקסר, את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה.

  3. הוסיפו אל הקצפת את השוקולד המומס (המצונן מעט) וערבבו היטב לאיחוד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הרכבת העוגה:

  1. קחו שכבת דקואז אחת והניחו בתבנית בגודל 24 סמ'  (כך יהיה לכם יותר קל להרכיב את העוגה, וגם אם רוצים אז יותר נוח להקפיא)
  2. אם יש לכם שקף לעוגות, הצמידו אותו כעת אל דפנות התבנית.          ( כך נראה השקף)   
  3. מעל שכבת הדקואז פיסטוק מלאו במוס השוקולד הלבן והנוגט. ובעזרת מרית או סכין ישרו מעט. 
  4. הניחו מעל שכבת דקואז נוספת, ומעל הוסיפו את קרם השוקולד הלבן והפיסטוק, וישרו יפה.
  5. את העוגה יש לשמור במקרר או בהקפאה אם מועד ההגשה רחוק יותר. וכשעתיים לפני ההגשה להוציא מההקפאה, להוציא מהתבנית ולהסיר את השקף.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שמח ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת