00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רולדת שכבות גנאש ותות ללא גלוטן

 

בכל שנה לקראת פסח, אני מנסה למצוא רעיון חדש לקינוח מתוק שיתאים לחג. והפעם החלטתי לקחת את המתכון לרולדת וניל ללא גלוטן, שהכנתי לא מזמן, ולתת לה מראה חדש של עוגת שכבות מאורכת וממולאת בקרמים שונים בגוונים שונים של ורוד ולבן. לשם כך הכנתי קרם תותים, מעט מרמלדת תותים וקרם שמנת ושוקולד לבן. בתמונה שלי אתם אמנם יכולים לראות 5 שכבות של רולדה, אבל לאחר טעימות והתייעצויות עם הטועמים הוחלט שמספיק 4 שכבות רולדה ושהקרמים יתחלקו בכמות נדיבה יותר ביניהן.

העוגה אמנם נראית כמו אחת שצריכה הרבה התעסקות, אבל תאמינו לי השד לא נורא כל כך.

 

 

 

המצרכים 

רולדת הבסיס:

  • 6 ביצים בגודל L

  • 1/3 כוס סוכר

  • 1 כוס קורנפלור

  • 2 כפיות תמצית וניל

 

גנאש שוקולד לבן:

  • 130 מל' שמנת מתוקה

  • 1 כפית משחת וניל

  • 150 גר' שוקולד לבן

  • 50 גר' חמאה מומסת

 

מרמלדת תותים:

  • 500 גר` תותים חתוכים לקוביות 

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1/2 1 כפות קורנפלור

  • 3 כפות מים

 
קצפת תותים:
 
  • 250 מל' שמנת מתוקה 

  • 1 כף אבקת סוכר

  • 3 כפות ממרמלדת התותים

סירופ להרטבת העוגה:

2 כפות ריבת תותים מהולות ב-1/4 כוס מים רותחים

 
 
אופן ההכנה:
 
הרולדה: 
  1. הכניסו אל קערת המיקסר את החלמונים, הוניל והסוכר, והקציפו עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

  3. אחדו יחדיו את שתי התערובות, והוסיפו את הקורנפלור בתנועות קיפול, עד לאיחוד מלא.

  4. רפדו את תבנית האפיה (השטוחה) של התנור, בנייר אפיה, ושמנו אותו מעט בעזרת תרסיס שמן. 

  5. שיפכו את מסת הבצק מעל נייר האפיה, וישרו באופן שווה בתבנית.

  6. אופים בחום של כ- 190 מע' למשך כ- 10 דקות. רק עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר והוא קפיצי מעט.

  7. לאחר האפיה, צננו מעט את הרולדה, חיתכו ל-4  חלקים שווים ובזהירות קלפו את נייר האפיה. הניחו בצד לצינון, על נייר אפיה נקי, עד לסיום הכנת הקרמים.

 

גנאש שוקולד לבן:

  1. הרתיחו את השמנת המתוקה והוניל בסיר קטן וחסין אש.

  2. שיברו את השוקולד הלבן לקוביות והכניסו לקערה.

  3. שיפכו את השמנת הרותחת מעל השוקולד הלבן, המתינו דקה או שתיים וערבבו היטב על להמסה מלאה של השוקולד.

  4. הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו היטב.

  5. הכניסו למקרר עד להרכבת העוגה.

 

מרמלדת תותים: 

  1. הכניסו אל סיר עם תחתית עבה את התותים החתוכים, הסוכר ומיץ הלימון וערבבו עד להמסה מלאה של הסוכר. (תוך כדי ערבוב מעכו מעט את התותים בעזרת מזלג)

  2. ערבבו בקערית קטנה את הקורנפלור והמים, והוסיפו אל תערובת התותים.

  3. המשיכו לערבב מעל אש בינונית-קטנה עוד כשתיים שלוש דקות, הורידו מהאש וצננו מעט.

קצפת תותים:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ושלוש כפות ממרמלדת התותים שהכנתם. (ודאו שהמרמלדה במצב נוזלי אך לא חמה) עד שמתקבלת קצפת חזקה ויציבה.

  2. הכניסו את הקצפת לשקית זילוף חד פעמית. (אין צורך בצנטר) וגיזרו במספריים את קצה השקית.

 

 

הרכבת העוגה:

  1. הניחו בצלחת ההגשה שכבה ראשונה מרולדת הבסיס. הרטיבו את הרולדה מעט בסירופ ריבת התותים.

  2. מירחו מעל שכבה נדיבה מקצפת התותים. 

  3. הניחו שכבה נוספת של רולדת הבסיס, הרטיבו אותה מעט בסירופ, מירחו מעליה שכבה דקה ממרמלדת התותים ומעל מירחו מחצית מגנאש השוקולד הלבן.

  4. הניחו שוב שכבת רולדה, הרטיבו במעט מהסירופ, מעל מירחו שכבה דקה ממרמלדת התות ואת יתרת הקצפת.

  5. לסיום הניחו את שכבת הרולדה הרביעית, הרטיבו מעט בסירופ, מירחו במעט ממרמלדת התות וסיימו בשכבת גנאש השוקולד הנותר.

  6. קשטו למעלה עם כמה טיפות ממרמלדת התותים.

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שמח ולהתראות במתכון הבא!! 

 

 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת