33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פוקצ`ות אישיות מעולות

02/04/2014
פוקצ`ות אישיות מעולות

                                                          

מיני פוקצ`ות מעולות רכות עסיסיות ששורדות הקפאה בצורה מעולה והכי חשוב אין צורך בלישה ערבוב והתפחה. כמה דקות ערבוב כמה שעות התפחה עד השלשת הנפח, ליצור פוקצ`ות לצפות במה שאוהבים . ותהנו מפוקצות תפוחות קרספיות בקצוות רכות רכות הפנים . פשוט ממכר לאוהבי הג`אנר. 
 

למתכון 
מכינים בסיר גדול( אני משתמשת בסיר החמין)
שמים 
6 כוסות קמח 
½ 1 כפות שמרים יבשים 
לערבב היטב להוסיף 
2 כפות סילאן/דבש
כף סוכר 
1-½1 כפיות מלח 
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה 
½ 2 מים פושרים ()אפשר להוסיף עוד רבע כוס)
לערבב היטב את הבצק בעזרת כף עץ. הבצק מאד דביק . 
לאחר איחוד כל המרכבים לכסות ולהניח להתפיח ללילה במקרר או 2-4 שעות במקום חמים עד השלשת הנפח. 

לצפות תבנית בניר אפיה  לשמן *בשמן זית מתובל בנידיבות . 
בידייים משומנות לחתוך 24 כדורים לשתח  לעובי של-2 ½ 1  וליצור בעזרת האצבעות  גומות בבצק לשמן בהרבה שמן זית מתובל   ולהניח להתפחה . 
בינתיים להכין מה שמעוניינים לשים מעל ,  יש המסתפקים במלח גס, ורוזמרין או זעתר , אני שמה פרוסות חציל מטוגן, בטטה , כרובית וברוקלי גבינות צהובות או מלוחות, אנשובי . זיתים 
אני אוהבת למורחת במעט רוטב (פסטו/צ`מצורי/ עגבניות מיובשות / רוטב כוסברה ועוד) 
מסדרת את התוספות . מתפיחה עד הכפלת הנפח משמנת בשמן זית מעל התוספות ואופה בתנור חם מאד. עד הזהבה יפה( 15-20 דקות) 
מוציאה מהתנור ושוב מורחת בשמן המתובל . 

 

*שמן זית המתובל 
 שמן זית מתובל ביתי המתכון פה 
  שמן זית בניחוח שום  יש לכתוש כ4 שיני שום לחצי כוס שמן זית . להוסיף מעט פיטרוזיליה יבשה ולערבב להניח חצי שעה לאיחוד הטעמים. 

מומלץ להכין פוקצ'ות דגנים 
זוהי פוקצה עם מעטה קרספי של דגנים 
מיוחד ואהוב. 
לחצי מכמות הבצק צריך תערובת של 250 גרם דגנים 
קוואקר, שומשום מלא גרעינים שונים פשתן וקצח ועוד.
את הפקצ'ות לאחר התפחה שניה 
תובלים תבילה זרזה במים  

חמים מה שמאפשר אלסטיות
ותובלים בקערת הדגנים
מורחים
בשמן זית רגיל או מתובל 
מתפחים 
ואופים כרגיל. 

תהנו

למתכון פוקצ'ה עם עגבניות, בצלים צלויים ופרמז'ן 

צילום קובי קונטר

למתכון פוק'צ'ה עם  קונפי עגבניות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת