00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

ריבת תותים ביתית

 
 
 
השנה תפסתי תחביב חדש, למען האמת יותר נכון לאומר, שהתחביב תפס אותי. וכאשר הכנתי את ריבת התותים שלי לראשונה העונה, כלום לא הכין אותי שהביקוש יהיה כל כך גדול, ושאחזור על הפעילות הזו עוד כל כך הרבה פעמים.  אבל אני לא מתלוננת (מפתיע נכון?)   ובמקום זה ביקשתי מהחצי שיקנה לי בשוק אספקה חדשה של תותים. והפעם בכמות כפולה, (ושיצרף לקנייה גם כמה צינצנות זכוכית יפות) כי החלטתי שבחג הזה אחלק כמתנה לכל אחד מהאורחים בליל הסדר, צנצנת ריבת תותים עם סרט ורוד!   טוב לא בטוח שכולם יקבלו עם סרט ורוד... אבל כן יקבלו צנצנת של ריבת תות ביתית.
 
ככה בפעולה אחת הצלחתי גם לפנק...גם להפתיע...וגם פתרתי לעצמי את סוגיית המתנות לחג. (והסיבה הכי טובה, שתישאר בינינו, לא עבדתי כל כך קשה בשביל זה)
טוב בכל מקרה עונת התותים עוד מעט מסתיימת ופסח כבר מתקרב.. וצריך להזדרז, אז הנה המתכון:  את מלאכת בחירת צבעו של הסרט לצנצנת אני משאירה לכם להחליט surprise 
 
 
 
 

המצרכים:
 
  • 800 גר' תותים נקיים חתוכים לרבעים

  • 3 כוסות סוכר

  • 2 מקלות קינמון

  • קליפה מגוררת מלימון אחד  

  • 1 ליבה של תפוח עץ 

 +  + +  +  

 

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים יחד אל סיר חסין אש, ערבבו מעט ובשלו על אש בינונית-נמוכה שעתיים. 
     
מידי פעם ערבבו מעט עם כף עץ והוציאו את הקצף מלמעלה.

 

 
 

2. בסיום הבישול, הוציאו את מקלות הקינמון וליבת התפוח, והניחו לצינון של כמה דקות.

 

 

3. הכניסו את הריבה לצנצנות זכוכית נקיות, יבשות ואטומות.
   *רצוי שהצנצנות יהיו לאחר ניקוי בהרתחה (עיקור). אבל גם שטיפה במדיח הכלים וייבוש יעשו את העבודה.

4. לאחר החלוקה לצנצנות שימרו במקרר.

 

 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥       ♦♦♦♦♦      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
גרסת הדפסה:
 
המצרכים:
  • 800 גר' תותים נקיים חתוכים לרבעים
  • 3 כוסות סוכר

  • 2 מקלות קינמון

  • קליפה מגוררת מלימון אחד  

  • 1 ליבה של תפוח עץ 

 
ההכנה:
  1. הכניסו את כל המרכיבים יחד אל סיר חסין אש, ערבבו מעט ובשלו על אש בינונית-נמוכה שעתיים. 
    מידי פעם ערבבו מעט עם כף עץ והוציאו את הקצף מלמעלה.

  2. בסיום הבישול, הוציאו את מקלות הקינמון וליבת התפוח, והניחו לצינון של כמה דקות.

  3. הכניסו את הריבה לצנצנות זכוכית נקיות, יבשות ואטומות.
    *רצוי שהצנצנות יהיו לאחר ניקוי בהרתחה (עיקור). אבל גם שטיפה במדיח הכלים וייבוש יעשו את העבודה.

  4. לאחר החלוקה לצנצנות שימרו במקרר.

 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥      ♦♦♦♦♦      ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!
 
שיהיה לכולנו חג שמח ומתוק (בטעם תות)!!!
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת