33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

היום הכנתי לנו עוף ולא בקר. בשביל הגיוון indecision

עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה 

1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג בערך

3 תפוחי אדמה

3 בטטות בינוניות

1/2 שקית שעועית ירוקה 

1 לימון חצוי 

1/4 כוס מים

תערובת עשבי תיבול לעוף ולתפוחי אדמה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

חופן עלי שמיר קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

6 כפות שמן זית

פפריקה אדומה, קארי, מלח גס

3 כפות סילאן

*******

מערבבים את עשבי התיבול עם השום הכתוש, שמן הזית, הסילאן והתבלינים. 

את תפוחי האדמה והבטטות מערבבים בידיים עם מחצית מתערובת עשבי התיבול ומניחים בצד.

בתבנית גדולה מפזרים את השעועית הירוקה וניגשים לטפל בעוף.

לנקות את העוף תחת מים זורמים ולייבש עם מגבת נייר.

הופכים את העוף על הגב, להפריד בעדינות את העור מהחזה ולהכניס בזהירות חלק מתערובת עשבי התיבול בין החזה והעור. לעסות את חלל הבטן עם מעט מלח גס ולהכניס פנימה את הלימון ומעט מתערובת העשבים והשום. 

לקשור את הרגליים ולהפוך כשהבטן כלפי מטה. לעסות את כל גב העוף,השוקיים והירכיים במה שנשאר מתערובת עשבי התיבול, להוסיף מלח גס אם יש צורך גם מלמעלה וגם מסביב. 

את העוף מניחים מעל השעועית הירוקה, ומסביב מפזרים את כל תפוחי האדמה והבטטות. שופכים פנימה רבע כוס מים, מפזרים מלמעלה עוד מעט מלח גס ומכסים עם נייר אפיה ואלומיניום לאטימה טובה.

לאפות בחום 200 מעלות במשך כשעה וחצי, להסיר כיסוי ולאפות עד השחמה עוד כחצי שעה . 

 

 

יחד עם זה אכלנו גם סלט כרוב אדום חמצמץ

1 ראש כרוב סגול קטן

1 כף שטוחה מלח גס

מיץ מלימון שלם

שמן זית

לערבב היטב עם הידיים ולשמור במקרר לפחות שעתיים עד ספיגת טעמים. 

 

 

שבת שלום :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת