00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

כיסונים מבצק ספיד ממולאים עם עוף ובצל-קל הכנה ואפילו הילדים חטפו ונהנו.

 

בצק ספידי כמו שפרסמתי אותו כאן בבלוג  שלי לפני כחצי שנה. הפעם יצרתי כיסונים ומלאתי אותם עם עוף ובצל מטוגנים. יצא מאפה ממש טעים בכלום עבודה- כי זה בצק הכי קל שיש רק עירבוב בכף עץ של כמה מרכיבים פשוטים שיש בכל בית. ואפילו לא נדרש מערוך.אז קדימה להכנה-ויוצא פריך וקריספי.

ל- 20-22 יחידות כיסונים;

4 כוסות קמח לבן מנופה (למדוד בכוס השקופה החד פעמית).

1  כוס שמן.

1 כפית אבקת אפיה.

1/4 כפית מלח. וקורט פלפל.

1 כוס מים חמים מאוד.

2 כפיות חומץ.

 

אופן ההכנה;

לשים קמח בקערה. להוסיף מלח פלפל. שמן. חומץ אבקת אפיה.. לשפוך את המים החמים ולערבב במהירות בכף עץ . זהו הבצק מוכן למילוי.

 

אופן הכנת המילוי;

2 בצלים חתוכים לקוביות. 

150 גרם עוף או הודו או בקר טחונים.

מלח. פלפל לפי הטעם.

קצת שמן לטיגון.

ביצה טרופה להברשת המאפה.

קצת שומשום לפיזור על המאפה.

 

לשים במחבת קצת שמן ולטגן את הבצל עד שהוא קצת מזהיב. ולהוסיף את הבשר הטחון ולערבב עוד כשתי דקות עד אשר הבשר מלבין. לכבות להוסים מלח ופלפל לפי הטעם.

מי שאוהב תבלין כלשהו יכול להוסיף. אני השארתי את זה ככה טבעי ויצא מאוד טעים.

 

אופן הכנת הכיסונים;

לקחת כדור בצק בגודל קצת יותר קטן מכדור פינג פונג. לשטח אותו בין כפות הידיים לקוטר של בערך 7 ס"מ ועובי של -2-3  מ"מ בערך.

לשים כפית גדושה מילוי עוף. ולקפל את הקצוות אחת על השנייה. להדק היטב.  (לדחוס את המילוי פנימה תוך כדי סגירה כדי שהקצוות יוכלו להסגר אחת על השנייה).

 

לשים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. להבריש את המאפה בביצה טרופה. לפזר שומשום. ולאפות כ-20-25 דקות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות. עד אשר המאפה 

זהוב וקריספי.

מילוי הבצל המטוגן והעוף.

כל החומרים לבצק בקערה אחת.

הבצק שהתקבל.

לשטח בכף היד את כדור הבצק.

לשים כפית מלאה ממילוי העוף והבצל ולקפל שוליים אחד על  השני ליצירת כיסנים.

לשים כף ממילוי העוף

הכיסנים לפני האפיה.

והנה התוצאה. טעים פריך וקריספי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת