00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מאפה שמרים עם ממרח שקדים

לקראת ספיישל מתכוני מאפים החלטתי להביא את המתכון הטעים הזה של מאפה שמרים שהכנתי שבוע שעבר. המאפה יצא טעים ורך, וגם יפה מאוד.

מצרכים:

3.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

1/2 קופסאת שמנת חמוצה מעורבבת עם 1/3 כוס חלב פושר

100 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים M

קורט מלח

 

ממרח שקדים, למילוי

 

ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ להברשה:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחלב והשמנת ומערבלים עם וו לישה.

מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד.

מוסיפים קוביות החמאה, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה ולשים עוד כ-7 דק'.

מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.

יוצרים מהבצק כדור יפה, מעבירים לקערה נקייה מקומחת, מכסים בניילון ומעבירים להתפחה ללילה במקרר.

ביום המחרת, מוציאים הבצק למשטח מקומח, מוציאים את האוויר. מחלקים לכמה חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהן למלבן.

מורחים ממרח שקדים על גבי העלה ויוצרים חתכים אלכסוניים לאורכו של המלבן. מגלגלים לרולדה אשר סוגרים אח"כ לשבלול.

שמים אותם על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים כ-1/2 שעה. מצפים בביצה טרופה.

אופים בחום 180 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה יפה.

בינתיים מכינים סירופ: בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים ולאחר מכן ממישיכים לבשל עוד כ-4 דק' עד שזה מתחיל להסמיך טיפה. 

מיד עם יציאת העוגות מהתנור מצפים בסירופ הסוכר (כך הלחמניות יישמרו על הרוך שלהם גם בימים אחרי זה)

 

 

בתאבון....

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת