1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מאפה פילו במילוי גבינות ועלי מנגולד ...

28/03/2014

 

מאפה בלקני שתמיד כייף להכין ,ואכן הרבה זמן לא הכנתי במסגרת נקוי מקרר נתקלתי בחבילה של עלי פילו

במקפיא ומיד חשבתי מה להכין ,בדיקה במקרר העלתה חבילה של עלי

מנגולד ושלל גבינות שאטוטו פג תוקפם ,מיד החלטתי מאפה עלי פילו עם גבינות ועלי מנגולד הרי זה מתבקש ,

והרי הוא לפניכם במלוא הדרו וטעמו ,מאפה שמתאים גם לארוחת בוקר שבת ,וגם לארוחת ערב ,

תוסיפו סלט או יוגורט עם מלפפונים שום ונענע והרי לכם ארוחה נהדרת .

מצרכים :

1 חבילה עלי פילו

שמן זית לשימון

למילוי :

חבילה עלי מנגולד

200 ג``ר גבינה מלוחה או פטה

100 ג``ר גבינה צהובה מגורדת

1 קופסא קוטג`

1 ביצה

1 בצל יבש קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה :

לשטוף היטב את עלי המנגולד ,לקצוץ את העלים עם מחצית מהחלק הלבן של העלים ,לקצוץ את הבצלים ,

במחבט עמוקה ושטוחה לשים 2 כפות שמן זית לחמם מעט ,להוסיף את הבצלים לאדות מעט ולהסיף את עלי המנגולד

הקצוצים ולאדות כ5 דקות ,להסיר מהלהבה ולקרר ,אפשר להעביר למסננת לסינון הנוזלים ,

בקערהשנייה לערבב את הגבינות ,ביצה ,מלח ופלפל שחור להוסיף את עלי המנגולד שהתקררו היטב ,לערבב שהעלים יהיו

מצופים כולם בגבינות .

לחמם תנור ל180 מעלות .

להכין תבנית עגולה קוטר 24 לשמן מעט עם שמן זית ,לקחת עלה פילו לפתוח על השיש ולמרוח בשמן זית ,לסדר בתבנית

להשאיר שוליים מחוץ לתבנית ,לעשות 4-5 שכבות של עלים ,לצקת את המילוי במרכז התבנית ,להניח מעל שכבה של 2

עלי פילו מרוחים בשמן זית להדק לקצוות התבנית ,לעטוף את המילית עם הקצוות שהוצאנו בהתחלה ,שוב למרוח מעל מעט

שמן זית ,לפזר קצח .

להכניס לאפייה בתנור למשך 30-35 דקות עד שהמאפה מזהיב וקריספי .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת